Započela je trodnevna Studentska poslovna akademija u Sarajevu

19 jul

Studentska poslovna akademija (SPA) je jedinstven program u Bosni i Hercegovini za razvoj poslovnih vještina studenata i podršku njihovoj lakšoj zapošljivosti koji se sastoji od niza korisnih i besplatnih aktivnosti i usluga u organizaciji Sparkasse Banke i Inkubatora društvenih inovacija „MUNJA“.

Od kraja maja do početka juna Uvodni orijentacijski SPA seminari održani su u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Bijeljini i Tuzli uz učešće 466 studenata raznih fakulteta. Pored uvodne edukacije studenti su dobili i izuzetno korisni SPA vodič sa preko 100 konkretnih programa i kontakata za razvoj poslovnih vještina. Sparkasse je pripremila i poseban Studentski paket (besplatni račun u banci bez mjesečne naknade uz mobilno bankarstvo), kao i opciju za honorarni studentski posao pod nazivom Mobilni bankar. Nakon orijentacijskog seminara 157 studenata se prijavilo za Mobilnog bankara koji će u narednom periodu biti pozvani na dodatno testiranje i obuku.

Finalna SPA Akademija okupila je 24 najaktivnijih studenata iz cijele BiH koji će u Sarajevu od 18. do 20.07.2017. kroz timski rad, kreativni zadatak i niz radionica i diskusija koje vode menadžeri i djelatnici Sparkasse Banke unaprijediti poslovne vještine koje su od velike važnosti za dalji razvoj karijere mladih i njihovo pozicioniranje na tržištu rada. Najbolji studenti na SPA Akademiji dobit će mogućnost i obavljanja ljetne prakse u Sparkasse banci.

Za Sparkasse banku veoma je bitna saradnja sa mladim ljudima. Kako je izjavio Hasan Hasić, direktor segmenta prodaje:„Mi kao banka želimo pratiti trendove, želimo naše proizvode približiti našim klijentima, a studentska populacija su naši trenutni klijenti, ali isto tako i klijenti sa kojima ćemo mi ubuduće zajedno surađivati, ali i živjeti iz dana u dan.  Mi želimo da ih ispratimo kroz neke proizvode tokom njihovog  studija, da im pomognemo u razvoju karijere i da budemo njihova banka od povjerenja.“

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments