Započela evropska avantura za 23 studenta iz BiH

25 jul

Inkubator društvenih inovacija „Munja“ i info platforma HOĆU.ba uz podršku Robert Bosch Fondacije, Balkan Trust for Democracy i partnera organizuje i desetu godinu za redom program «Putujemo u Evropu» koji osigurava studentima trosedmično putovanje širom kontinenta.

Cilj projekta je da omogući da najmanje 23 studenta/ice sa univerziteta/sveučilišta u BiH provedu ljeto kao većina njihovih vršnjaka iz Evrope, putujući slobodno po Evropi i upoznavajući evropske gradove i narode.

Putovanje je započelo trodnevnim seminarom u Berlinu (24-26.07.) na kojem učestvuje 120 studenata iz regiona (Bosna i Hercegovina, Srbija, Albanija, Kosovo, Makedonija i Crna Gora).

Na seminaru u Berlinu studenti su imali priliku da se upoznaju sa organizatorima, kao i međusobno, te su imali mogućnost da u internacionalnim grupama posjete i upoznaju Berlin uz pomoć lokalaca. Također, ovaj seminar je poslužio da dobiju korisne informacije o putovanju kao i da isplaniraju svoj put ukoliko do sada nisu.

Nakon trodnevnog druženja u Berlinu studenti su slobodni da naredne tri sedmice putuju Evropom po svojoj želji. Nadamo se da će iskoristiti ovu priliku na najbolji način, da će posjetiti što više zemalja i gradova, upoznati kulture i ljude, steći nova prijateljstva i vratiti se sa neprocjenjivim iskustvom i divnim uspomenama.

(Visited 607 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments