Zanimljive aplikacije koje olakšavaju život

30 maj

Mišljenja su različita i podeljenja što se tiče prednosti i mana pojedinih aplikacija. U digitalnoj eri se javljaju, pored ovih klasičnih i učestalih, i zanimljive aplikacije koje vam mogu olakšati život. Akcenat je na tome da sve završavate iz fotelje i u komforu vašeg doma.
Zato vam predstavljamo izbor zanimljivih aplikacija koje sadrže genijalnu ideju.1. Maestro Jewelers
Prvo mesto zauzima jedna jako korisna ideja, koja oduševljava! Drage dame (ili drage buduće mladoženje), Maestro Jewelers imaju inovativno iznenađenje za vas! Prvi put na našem tržištu, u samo par koraka možete probati IDC dijamantski prsten! Izaberite model, fotografišite svoju ruku i podesite veličinu i poziciju prstena prema željenom prstu. Ukoliko vam se dopada – uživo će vas sigurno oboriti s nogu.
Aplikacija je dostupna samo sa mobilnih uređaja. U pretraživaču na telefonu ukucajte www.maestro.rs/probajprsten ili skenirajte QR kod. Izaberite model, fotografišite svoju ruku i podesite veličinu i poziciju prstena prema željenom prstu.
Ukoliko želite nekoga da iznenadite, a da to bude pravo iznenađenje, i pri tom da ne morate nikoga terati da pita dotičnu osobu za veličinu prstena, ova aplikacija rešava svaki problem.

 

2. Buildcon
Buildcon je idealan za velike građevinske projekte! On predstavlja stožer komunikacije između članova tima.
Svi potrebni podaci i celokupna komunikacija skladišteni su na zasebnom klaudu (cloud drive) za svaki projekat. Svi članovi tima mogu pratiti radnu dinamiku putem mobilne aplikacije, slati radne naloge sa slikama i komentarima i dobijati obaveštenja za svaku aktivnost, kako bi mogli na vreme reagovati.
Buildcon je kvalitetna i korisna alatka za praćenje i kontrolu rada na terenu, koja ujedno povezuje kancelariju i gradilište. Konstan uvid u stanje, ispunjeni rokovi i usteda troškova, svakako čine ovu aplikaciju zanimljivim osveženjem u svetu građevine.

3. IKEA Place

Korisnici iOS operativnog sistema na Epl (Apple) mobilnim uređajima mogu da Ikein nameštaj smeste u svoj prostor. Često vam se u radnji čini da je neki komad nameštaja idealan za vaš dnevni boravak, ali se onda ispostavi da se ne slaže sa dezenom zidova ili je previše glomazan. Pre nego što kupite, zahvaljujući IKEA Place aplikaciji i tehnologiji poznatoj kao „augmented reality“, odnosno proširena realnost, možete pogledati kako to izgleda virtuelno.

U ovoj aplikaciji dostupno je više od 2.000 IKEA proizvoda, a iz kompanije kažu da će u budućnosti dodati još.

4. Gorenje GreenConnected
Gde god da se nalazili, korisnici mogu jednostavno putem bilo kog uređaja sa Wi-Fi interfejsom (mobilni telefon, PDA, iPod Touch, laptop i drugi) da prate status aparata i upravljaju njime.
U aplikaciju je integrisan i inovativni koncept za uštedu energije PowerManagement koji u skladu sa radom aparata optimizuje potrošnju električne energije i svodi je na minimum. I korisnički interfejs za mašine za pranje veša je poboljšan tako da omogućava još veću uštedu energije. On će ubuduće sugerisati korisniku da izabere najekonomičniji program za pranje u skladu sa količinom veša i stepenom zaprljanosti.

5. BEHR ColorSmart

Aplikacija funkcioniše na taj način da vi fotografišete neki predmet određene boje, zatim u aplikaciji pronađete potpuno istu boju. Tom bojom možete „virtuelno“ obojiti vašu sobu, koju ste prethodno fotografisali. Na taj način možete odmah na ekranu pametnog telefona videti kako će određena boja izgledati na vašim zidovima.

Izvor: BIZLife
Foto: Pixabay

(Visited 329 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments