Zajedničko investiranje u mlade Telemacha i Munja Inkubatora

24 mar

Telemach i Inkubator društvenih inovacija „MUNJA“ potpisali su Sporazum o partnerstvu koji uključuje niz zajedničkih aktivnosti za osnaživanje mladih u BiH.

hocu.telemach_crop

Telemach će kao partner podržati 4. državno takmičenje srednjoškolaca u poduzetništvu koje će okupiti 100 mladih iz cijele BiH 12. i 13.04. u Sarajevu. Također, tokom godine zajednički će održati 12 radionica u različitim gradovima na kojima će diskutirati sa mladima o načinima kako mladi mogu postati atraktivniji na tržištu rada. Dio učesnika će imati i mogućnost sticanja radnog iskustva i pohađanja prakse.

Tokom cijele godine na najvećoj platformi za informiranje mladih Hoću.ba pored 3.000 korisnih informacija za mlade, u saradnji sa Telemach-om bit će promovirani i mladi talenti i uspješni mladi ljudi iz raznih sektora koji će govoriti o svom iskustvu i receptu za uspjeh.

Kako je rekao Kenan Đonko, CMO Telemach kompanije, ovo partnerstvo je od velike važnosti, jer ulagati u mlade ljude i bolje ih informirati o svim mogućnostima i programima koje za njih postoje, aktivirati ih i promovirati poduzetništvo i karijerni razvoj, jeste jedan od ključnih faktora za cjelokupni razvoj zemlje.

Munja_logo_bhs

Jan Z. Kulenović, direktor Munja Inkubatora, istaknuo je da je ovo jedan od prvih oblika saradnje biznis sektora i nevladinih organizacija u oblasti osnaživanja mladih, ali i da je posebno značajan u trenucima kada mladi masovno napuštaju ovu zemlju u kojoj je 63% njih nezaposleno. Kulenović je pozvao i druge kompanije da se ugledaju na Telemach i uključe u slične aktivnosti, a mladi da se aktiviraju i ulažu u razvoj svojih vještina jer jedino tako će postati atraktivniji na tržištu rada i zapošljiviji.

Više informacija na www.hocu.ba.

 

(Visited 345 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments