Zagrebački student ekonomije na odgovornoj poziciji: S 22 godine već je projekt menadžer u multimilijunskoj tvrtki

17 jan

Iako se sve češće čini da mladi ljudi i studenti nemaju perspektivu niti šansu za pronaći posao u Hrvatskoj i dalje susrećemo svijetle primjere koji nas uvjeravaju u suprotno. Jedan od njih je i 22-godišnji student ekonomije Nedim Čehajić koji je u tvrtki SMSGlobal dospio na rukovodeće mjesto.

Tvrtka SMSGlobal je nedavno u Hrvatskoj otvorila svoj ured za razvoj, a radi se o firmi koja je zapravo svjetski pružatelj SMS protokola. Tvrtka ima 360 000 klijenata među kojima su Microsoft, Etihad, IBM i Samsung, da nabrojimo samo neke.

SMSGlobal u Hrvatsku stiže kako bi kvalitetne mlade i stare programere zadržali u državi te im pružili sve ono što zaslužuju i trebaju.

Ove zanimljive informacije s nama je podijelio Nedim koji definitivno nije tipični student ekonomije. Ovaj mladić se nalazi na vrlo odgovornoj poziciji u firmi i to na mjestu projekt menadžera čime se rijetko koji 22-godišnjak može pohvaliti.

Zadužen je za zapošljavanje adekvatnih ljudi, specificiranje projekata, organizaciju i rukovođenje untar tvrtke i brojne druge zadatke. Nedim se još u srednjoj počeo baviti stvarima koje su ga odvele putem digitalnog marketinga, a ono čime se razlikuje od prosječne mlade osobe jest način provođenja slobodnog vremena. Naime, Nedim je dobar dio svog slobodnog vremena potrošio na edukacije.

“Tijekom srednje sam se bavio glazbom i DJ-ingom, a kasnije dizajnom u marketinške svrhe. Uz dizajn sam počeo sve više ulaziti u taj svijet digitalnog marketinga, osobito onaj na društvenim mrežama. Nakon nekog vremena zaposlio sam se u firmi koja je uvidjela moje kvalitete i znanje. Ondje sam se bavio internet marketingom, a posebice Google AdWordsima, optimizacijom, društvenim mrežama pa čak i gerilla marketingom. Polako sam ušao u taj svijet i umjesto odlazaka van subotom ili na kavu nakon predavanja išao sam na različite edukacije na tu temu jer osim marketinga me zanimalo i upravljanje ljudskim potencijalima. Svojim projektima sam pokazao da razumijem to što radim”, otkriva student.

Posao u SMSGlobalu dobio je kada je u Hrvatsku došao vlasnik tvrtke, tehnološki guru Carl Krumins, koji je čuo za Nedimove projekte te ga pitao želi li raditi za njega. Premda je ovo pravi posao iz snova za nekog tako mladog, Nedim napominje odgovornost koju ovaj posao podrazumijeva te isto tako i važnost fakulteta kojeg definitivno treba završiti

“Studiram Ekonomiju na Kennedyjevom trgu i sada sam na parcijali, četvrta godina. Nažalost trenutno akademske obaveze moraju malo patiti zbog posla, ali iskustvo koje stječem je neopisivo. Faks nas educira u širem smislu, ali kroz praksu se najbolje i uči jer ono što piše u knjizi se dosta razliku od onog u praksi. Mislim da ću ovdje više naučiti nego na fakultetu, no završit ću ga, ali sporijim tempom”, kaže Nedim.

Trenutno su u hrvatskim uredima SMSGlobala samo programeri jer je sve još uvijek u početnoj fazi, ali postojat će šansa za zapošljavanje mladih i studenata u doglednoj budućnosti. Tvrtka je trenutno u fazi zapošljavanja početnog tima koji već sada broji 10-ak ljudi. S obzirom da tvrtka razvija brojne proizvode koji se koriste na globalnoj razini, ukoliko će biti dovoljno kvalitetnih ljudi, broj zaposlenika može se povećati na 50.

Kroz određeni period kada se glavni dio projekata definira, Nedim kaže da će SMSGlobal dati priliku i juniorima i pripravnicima kako bi se mogli usavršiti.

Budući da je danas teško pridobiti kvalitetne seniore, ova multimilijunska tvrtka pokušava sama “napraviti” svoje seniore, otkrio nam je Nedim. To znači da talentirani i sposobni hrvatski studenti developeri imaju šanse postati ekspertima u takvoj svjetskoj firmi.

Mojfaks.com

(Visited 207 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments