Vitez: Kako povećati zapošljivost mladih?

13 nov

U četvrtak 12.11. u Vitezu održan je prvi od 15 regionalnih dijaloga o zapošljivosti mladih u organizaciji Munja Inkubatora, Hoću.ba info platforme i uz podršku Švicarske ambasade i YOU See projekta.

vitez 1To je bila prilika da se predstavi Izvještaj o zapošljivosti mladih koji je pripremila Mreža mladih Jugoistočne Evrope (SEEYN) u kooperaciji sa Munja Inkubatorom, a koji definira osnovne faktore koji utiču na zapošljivost mladih što je jedna od top tema ako se zna da je 63% mladih nezaposleno i ako je svaka treća nezaposlena osoba mlađa od 30 godina.

hocu.ba vitez hocu.ba vitez2

U narednim sedmicama u okviru ove Kampanje održat će se širom BiH još 14 regionalnih dijaloga, a na njima sudjeluju predstavnici nadležnih ministarstava, lokalnih vlasti, zavoda za zapošljavanje, obrazovnih ustanova, biznis sektora, NVO-a, mladih i lokalnih medija.

Iduće sedmice Izvještaj sa preporukama će biti dostupan i on line, kao i na Hoću.ba.

Naredni dijalozi su u Banja Luci (18.11.) i Bihaću (19.11.), a zvaničan prijem povodom Kampanje održat će se 16.11. u Sarajevu pod pokroviteljstvom Ministrice ljudskih prava BiH gđe Semihe Borovac.

Za više informacija o Izvještaju i Kampanji kontaktirajte Munja Inkubator na [email protected]

(Visited 242 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments