Večer poezije: “Dodir generacija, poezijom”

26 jan

Inkubator društvenih inovacija “MUNJA” nastavlja sa Mjesecom promocije međugeneracijske saradnje pod nazivom „Juniori & Seniori“. Kroz ovu inicijativu želi se uključiti na razne načine i aktivnosti omladinsku generaciju i generaciju naših sugrađana treće životne dobi. Kroz mjesec dana MUNJA će sa partnerima organizirati niz aktivnosti kroz koje će propitivati najbolje, najefikasnije i obostrano korisne metode i načine rada koje uključuju obje generacije.

Večer poezije, pod nazivom “Dodir generacija, poezijom” je četvrta aktivnost u okviru ove inicijative, održana u Ateljeu Figure. Pored jednih od najuspješnijih bh pjesnika Feride Duraković i Ljubice Ostojić, svoju poeziju predstavili su i mladi autori: Naida Mujkić, Adis Ahmethodžić, Samra Alebić, Nejla Bihorac, Hana Šahinović, Dean Džebić uz pratnju gitare Tarika Baščelije.

U duhu samog naziva večeri, razgovaralo se i o solidarnosti generacija, razmjenjivala iskustva i dijelili savjeti te uživalo u pisanoj riječi.

U narednim sedmicama u okviru inicijative „Juniori & Seniori“  organizovat će se niz događaja od zajedničke foto izložbe, promocije kratkog dokumentarnog filma, pa do edukacija koje će za mlade voditi iskusni eksperti iz seniorske populacije, a za stariju generaciju o novim tehnologijama predstavnici mladih. Sve aktivnosti bit će praćene i kroz Hoću.ba info platformu.

Više info: [email protected]

(Visited 213 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments