Uspješna priča: Personalizirani pokloni bračnog para iz Tuzle osvajaju BiH

12 okt

Sigurni smo da ste se mnogo puta našli u nedoumici šta pokloniti dragoj osobi. Živimo u svijetu u kojem je za tu svrhu izmišljeno skoro pa sve, pa odabrati dobar poklon i nije baš lako.

Mnogi se odlučuju za klasiku, te poklanjaju darove koje je lako kupiti, a drugi se, pak odlučuju za ručne radove i personalizovane poklone, za koje smo sigurni da svakom izvuku osmijeh na lice. Baš takve, simpatične i kreativne poklone odskora možete pronaći i u Tuzli, tačnije poručiti online kod naših sugrađana, Majde i Darija Babovića, mladog bračnog para, koji je za kratko vrijeme sa svojim idejama osvojio srca ljubitelja ovakvih radova.

Ideja potekla iz ljubavi prema umjetnosti i kreativnosti

Dario Babović je zaljubljenik u umjetnost, posebno dizajn i fotografiju, kao i savremene tehnologije. Od srednjoškolskih dana je crtao, izrađivao plakate, pravio video animacije, web stranice, logoe i druga grafička rješenja, te se interesovao za fotografiju. Iako je želio studirati nešto što se veže za umjetnost, sticajem oklonosti završava magistarski rad na Ekonomskom fakultetu u Tuzli.

Osim što je kreativac kao i Dario i što je u slobodno vrijeme izrađivala nakit, slike od kamenja i figurice, Majda s druge strane posebno voli poduzetništvo. Na Ekonomskom fakultetu u Tuzli se obrazovala za ovu oblast, te je nakon diplomiranja upisala i magistarski studij, kojeg je također uspješno završila. Obzirom da Majda već duži niz godina kroz svoj profesionalni rad pomaže mladima ali i odraslima širom Bosne i Hercegovine, da započnu ili unaprijede svoj biznis, poželjela se i sama okušati u vlastitom biznisu.

Obzirom da su Majda i Dario suvlasnici mini štamparije koja je dio porodičnog biznisa, odlučili su iskoristiti dostupnu opremu, te su započeli sa proizvodnjom različitih personalizovanih promotivnih materijala.

Prva narudžba iz Goražda

Zanimljivo je da su Majda i Dario svoju prvu narudžbu isporučili čak u Goražde, a nakon toga su odlučili pokrenuti i kreativni Facebook page „MADgifts“ na kojem možete pronaći personalizovane poklončiće u vidu magnetića, privjesaka sa imenom, bojom ili porukom po želji.

„Vremenom smo se počeli zanimati za savremenu tehnologiju koja bi nam omogućila izradu različitih vrsta personaliziranih promotivnih materijala. Upravo u to vrijeme smo dobili upit za izradu suvenira za Goražde. Iako smo imali sve preduslove, taj prvi posao je bio zabavan, ali ujedno i izazovan baš zato što je bio prvi. Budući da je to uspješno prošlo to nas je ohrabrilo da dizajniramo prve magnetiće i privjeske u vidu personaliziranih poklona te napravimo svoju FB stranicu MADgifts.“ – kazala je Majda Babović.

Iako MADgifts djeluje samo mjesec dana, tačnije od avgusta 2017., Majda i Dario svakodnevno isporučuju brojne narudžbe.

„Naša stranica/shop aktivno djeluje od početka avgusta 2017. i u ovih prvih mjesec dana smo gotovo svaki dan imali narudžbu i to iz cijele BiH, od Tuzle, Sarajeva, Zenice, Tešnja, Banja Luke…, a neki radovi su otputovali i u Austriju.“ – kaže Majda, te dodaje: „Sama činjenica da smo osmislili nešto što se svidjelo ljudima i što su spremni kupiti kako bi obradovali drugog ili sebe, dovoljan je razlog da budemo zadovoljni. Također, iskreno vjerujemo da na našem i stranom tržištu ima dovoljno prostora za one koji rade kvalitetno i iz ljubavi.“

Saznali smo i da uskoro planiraju plasirati još simpatičnih proizvoda, a za sada na njihovoj Facebook stranici možete pronaći personalizovane poklone kao što su magnetići sa jednim ili dva imena (sa ili bez dodatnih motiva), privjeske i poklone za rođenje bebe sa bebinim imenom i podacima.

Majda i Dario nam kažu da im često se jave kupci sa upitom za neki sasvim novi proizvod ili modifikaciju, koji oni nastoje napraviti, a potom ponuditi i široj javnosti.

Osim toga, vjerujemo da će ovaj kreativni bračni par uskoro imati još više inspiracije za svoje radove jer uskoro očekuju prinovu u porodici.

Tuzlainfo.ba/Arnela Šiljković

(Visited 3.274 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments