Upoznajte novi projekat „Praktični vodič kroz omladinski rad“

11 mar

U Sremskim Karlovcima je održan, u periodu od 7. do 11. marta, pripremni sastanak sa partnerima za realizciju projekta „Praktični vodič kroz omladinski rad“. Na četverodnevnom sastanku su učestvovali predstavnici 11 partnerskih organizacija iz cijele regije koji su dali svoj doprinos u oblikovanju izgleda projekta.

Projekat obuhvata šest glavnih aktivnosti koje će u 18 mjeseci realizacije uključiti desetine mladih ljudi iz različitih država regije. Cilj projekta je razvoj kvalitetnih i održivih programa kroz neformalne aktivnosti, mobilnost omladinskih radnika i lidera i efektivnu diseminaciju kompetencija, vještina i sposobnosti koji će voditi do stvaranja kvalitetnog omladinskog rada, efikasnijeg projektnog menadžmenta, boljih partnerstava i međunarodne saradnje.

seeyn2

„Očekujemo mnogo od ovog projekta, ali svjesni smo i mogućih izazova na koje možemo naići prilikom realizacije projekta. Najbitnije je da smo svjesni potencijalnih izazova i da smo spremni da se sa njima zajedno suočimo“, poručuju iz SEEYNa.

seeyn

Mreža mladih jugoistočne Europe (SEEYN) obuhvata 15 nevladinih organizacija iz 8 država koja ima za cilj pokušaj zanemarivanja razlika u društvu, te spajanje mladih ove regije u borbi protiv zajedničkih, globalnih, problema.

 

(Visited 140 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments