Upoznaj prave heroje – Nikolas, Azra i Ivica

23 sep

Kampanja Američke organizacije za međunarodni razvoj (USAID) „Upoznaj prave heroje“ prati životne priče učenika iz Jajca, Nevesinja, Konjica, Donjeg Vakufa i Banja Luke, u kojima dokazuju kako se u BiH može živjeti bez podjela i ličnim primjerom boriti protiv njih, poštivajući sve vjere i nacije, gradeći neraskidive mostove prijateljstva, dječji iskreno. Mladi heroji se svojim aktivnostima i stavovima odupiru sistemu koji država nameće već više od dvadeset godina, i svima nam dijele lekcije o suživotu. Za njih ne postoje granice jer ruše sve barijere suprotstavljajući se ustaljenim govorima mržnje i segregacije u BiH.

Izgleda da smo navikli i olako prihvatili pojam “dvije škole pod jednim krovom”, a šta ako nam se počnu dijeliti porodilišta, vrtići, ambulante…? Ako budemo svi pod jednim krovom ali podijeljeniji nego ikada?

Nikolas, Azra i Ivica su sa svojim drugovima iz klupe digli čitavu zemlju na noge i zajedno su uspjeli ukinuti dvije škole pod jednim krovom. Priča ovih srednjoškolaca će nas sve još jednom podučiti lekciji suživota. Upoznaj prave heroje!

Video pogledajte u prilogu.

(Visited 82 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments