Unija studenata Univerziteta u Zenici

11 dec

Najvažniju ulogu na svakom, pa tako i na Univerzitetu u Zenici, imaju studenti koji su organizirani kroz Uniju studenata koja se brine o svim bitnim studentskim pitanjima, kao što su ispitni rokovi, studentski standard, krediti, stipendije, međunarodne studentske asocijacije, razmjene studenata, ekskurzije, organizacija kulturnih i sportskih događaja, itd…

Unija studenata je nastala, na inicijativu nekolicine društveno aktivnih studenata, početkom 2005. godine. Od samog početka, uz podršku Univerziteta, fakulteta i ostalih organizacionih jedinica, je jedina organizacija koja ima legitimitet zastupanja studenata na Univerzitetu u Zenici.

UNIJA STUD ZE

Unija studenata Univerziteta u Zenici djeluje organizovano putem svojih predstavnika u Senatu Univerziteta, u odgovarajućim tijelima fakulteta, kao i samostalno, a sve s ciljem poboljšanja nastavno-naučnog procesa, životnog standarda i informisanja studenata, organiziranja kulturnog i sportskog života. Drugim riječima, Unija svoje aktivnosti nije fokusirala samo na učešću u radu univerzitetskih i fakultetskih tijela, nego afirmirajući svojevrsni aktivizam, te radi na podizanju građanske svijesti i podupire različite projekte važne za lokalnu zajednicu.

Unija studenata se može pohvaliti činjenicom da ima studentske predstavnike u svim tijelima Univerziteta od Uprvanog odbora Univerziteta i Senata, do naučno-nastavnih vijeća i odbora za kvalitet.

Također, Unija je i partner mnogih drugih nevladinih organizacija poput: OK Zenica zove, Transparency International, Kyodo, Index, studentski web magazin sigma.ba, itd…

Unutar Unije studenata postoje i asocijacije studenata svih fakulteta Univerziteta u Zenici.

Kontakt:

[email protected]

su.unze.ba 

 

(Visited 385 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments