Una Bejtović – Kraticom do uspjeha

18 mar

Mr. Una Bejtović, rođena u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, slobodna je savjetnica za odnose s javnošću i predavač prezentacijskih vještina sa master diplomom iz Demokracije i ljudskih prava u Jugoistočnoj Evropi na Univerzitetu u Sarajevu i Univerzitetu u Bolonji. Diplomirala je na Odsjeku za bosanskohercegovačku književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Magistarski rad je radila na temu “Politički režimi i mediji — Mediji između govora mržnje i standarda Evropske unije: Studija slučaja Hrvatska”.

Karijeru u medijima Una počinje u decembru 1993. godine kao šesnaestogodišnjakinja u opkoljenom Sarajevu, osvajajući medijsku sferu jedinstvenim glasom i veselom pojavom. Kako je bila među najtraženijim radijskim i televizijskim voditeljicama u Sarajevu, radila je za državnu televiziju, vodila stotine emisija uživo i koncertnih tura sa nekim od najpopularnijih muzičara u Bosni i Hercegovini.

Nakon niza godina voditeljskog iskustva na radiju i televiziji, 2003. godine počinje raditi na odnosima sa javnošću, posebno u oblasti kulture, ljudskih prava i civilnog društva. U martu 2006. godine sudjelovala je u radu na glavnim vijestima CNN-ovog Međunarodnog odjela u Atlanti, u Sjedinjenim Državama. Radila je i kao savjetnica za odnose s javnošću Ministra vanjskih poslova Bosne i Herceogovine. Učestvovala je u pokretanju i promociji brojnih projekata, kao što su Srebrenica — mapiranje genocida, FAMA virtuelna zbirka — Muzej opsade Sarajeva, Međunarodni teatarski festival MESS i drugi.

Godine 2012. samostalno je organizirala i moderirala 40 konferencija za novirane i moderirala preko 20 različitih javnih događaja. Radila je kao menadžerica za odnose s javnošću na čak šest festivala. Aktivistkinja je za ljudska prava i svojim iskustvom u medijima pomaže na brojnim društveno — angažiranim projektima. Una Bejtović vjeruje da odnosi s javnošću mogu pridonijeti boljem razumijevanju postkonfliktnog podijeljenog društva i pomoći nam da postanemo bolji ljudi. Stoga nije ni čudo što je upravo Una Bejtović dobitnica PRO.PR Award-a za 2013.

 

(Visited 2.208 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments