U Tuzli počele JOB LAB edukacije koje realizuje Telemach

13 dec

Oko 25 osoba sa područja TK, koji se nalaze na spisku Zavoda za zapošljavanje, započelo je sa učešćem na dvodnevnim edukacijama JOB LAB. Prve edukacije u Tuzli, koje realizuje Fondacija Telemach u saradnji sa partnerima održane u jednom od kabineta Elektrotehničke škole.

Svaki naš projekat namijenjen je da poveća informatičku stopu pismenosti. Ove edukacije su namijenjene nezaposlenim osobama sa ovog područja i svima koji žele da nadograde svoje znanje iz IT tehnologija. U cijeloj priči pomogli su nam zaposlenici Zavoda za zapošljavanje TK koji su izabrali jednu grupu koja učestvuje u projektu”, istakla je u razgovoru za Kameleon Edina Kurić Zorlak, direktorica Fondacije Telemach i PR kompanije.

Telemach je već dugo godina društveno-odgovorna kompanija koja podržava ovakve projekte.

Telemach je na tuzlanskoj regiji prisutan dvije godine. Ovoj regiji pripadaju područje Tuzle, Lukavca, Gračanice, Doboj Istoka i Brčkog. Korisnici su veoma zadovoljni našim uslugama i to nam je veoma bitno jer su nam oni na prvom mjestu”, kazao je Kemal Arifhodžić, direktor Telemacha za tuzlansku regiju.

Među partnerima ovog projekta nalazi se i Američka trgovačka komora u BiH.

“Motiv za ovakve vrste projekata jeste da je stopa nezaposlenosti u BiH vrlo visoka. Imamo stalno odliv mladih ljudi u neke druge države i mi svi moramo raditi na tome da zaustavimo ljude da odu van granica BiH”, rekla je Violeta Čibukčić, izvršna direktorica Američke trgovačke komore u BiH.

IT Academy je također dio ove pozitivne priče. Prema riječima sales i marketing menadžerice ove škole, Arijane Alađuz, IT je danas postao neizostavan dio različitih zanimanja.

IT Academy je odlučila podržati ovaj fantastičan projekat. Upravo u IT-u vidimo perspektivu za nezaposlene, da se kroz različite kurseve prekvalifikuju za zanimanja i vještine koja su danas u najvećoj potražnji, odnosno koje spadaju u najplaćenije poslove”, pojasnila je Alađuz.

Predavači na ovim edukacijama su Mirjam Čibukčić i Jan Zlatan Kulenović, a najboljim će polaznicima biti uručene sjajne nagrade. Telemach će dodijeliti tablet, dok je IT Academy odlučila najboljeg polaznika nagraditi punom stipendijom školovanja u trajanju od godinu dana.

Kameleon.ba

(Visited 458 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments