U Networksu predstavljena publikacija: Korak po korak vodič za pokretanje startup-a u BiH

22 aug

Kao jedan od rezultata projekta „Podrška inovacijama i razvoju vještina u Bosni i Hercegovini“ koji je poduzetnički i inovacijski centar Networks implementirao u saradnji sa EBRD – Evropskom bankom za rekonstrukciju i razvoj u Bosni i Hercegovini, a koji je finansiran od strane Evropske Unije, protekle sedmice je predstavljen „Korak po korak vodič za pokretanje startup-a u Bosni i Hercegovini“.

Prvi vodič ovog tipa u našoj zemlji ima za cilj potaknuti pojedince/ke na razmišljanje o
scenarijima vlastite budućnosti u kojoj bi svoj kreativni potencijal, vještine, talent i strast
upotrijebili kao alat za samozapošljavanje kroz pokretanje vlastitog biznisa. Ovaj vodič idealan je za sve poduzetnike/ce, studente/ice, znatiželjne individualce/ke ili grupe koje inovativno poduzetništvo vide kao jedno od najefektivnijih alata u borbi za bolju društveno-ekonomsku sliku našeg društva.

Na panelu povodom publikacije promocije učestovali/e su: Ian Brown, direktor EBRD BiH,
Mirna Milanović-Lalić, pravnica i mentorica u sklopu projekta, Erna Šošević, osnivačica i
direktorica start-upa Bizbook i Senad Alibegović, direktor marketinga i prodaje u Networksu.

„Ovaj vodič treba da obezbijedi osnovne informacije o tome šta je start-up, zašto ga pokrenuti i koje su to osnovne stvari koje svaka osoba treba znati kada se upusti u njegovo pokretanje. Cilj nam je motivisati mlade da budu više poduzetni, ali i da im taj cjelokupan proces pojednostavimo sumiranjem svih informacija na jedno mjesto“ rekao je Senad Alibegović, ispred poduzetničkog i inovacijskog centra Networks.

Izdavači ove publikacije također su napomenuli da je ovo prvo izdanje i da će ono svakako doživjeti svoje nadopunjavanje u svakom smislu: i sadržajem i legislativom, ali i projektima i inkubatorima koji su predstavljeni u njemu.

Svi zainteresovani mogu svoj primjerak vodiča preuzeti u prostorijama poduzetničkog i
inovacijskog centra Networks (Skenderpašina br.1).

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments