U iščekivanju posla u struci udruženim snagama dvije profesorice pokrenule su “kreativan posao”

17 aug

Tridesetdvogodišnja Amela Lučkin iz Sarajeva, dipl.prof.matematike i dvadesetčetverogodišnja Alisa Zećo iz Konjica, dipl.prof.BHS i književnosti nikada nisu imale priliku raditi posao u struci. U međuvremenu, hobi su postepeno pretvorile u posao, sasvim neplanski, tržište ih je objeručke prihvatilo.

One nikako nisu odustale od potrage za poslom u struci i kada ga pronađu i zaposle se, neće odustati od kreativnosti jer ova alternativa im je otvorila brojna vrata, naučila ih mnogo čemu, upoznale su brojne ljude, stekle različita iskustva, naučile nešto novo o poslu, o sebi i drugima, tržištu i promociji. Svako iskustvo u budućnosti će nam poslužiti onoliko koliko smo sami spremni da ga iskoristimo, a mozak je najveći kapital koji imamo.

-„U želji da napravim nešto drugačije za rođendan mog sina i njegove školske drugare na Alisin nagovor uradile smo kartonsku tortu i od toga dana smo počele raditi kartonske torte, torte od slatkiša, pa ostale stvarčice od kartona kao što su love box kutije, dekoracije za rođendanske proslave, dekorativna slova, drvene kocke s fotografijama, svadbene poklone zahvale (sapunčiće s dekoracijom, čokoladice s natpisima koje mogu i za druge prigode, torte od pelena itd.)“ –ispričala je Amela koja s Alisom planira otvoriti obrt i proširiti posao.

Iako je njihova ideja došla spontano, tržište je njihove proizvode prihvatilo neočekivano dobro.

Ističu da se uz rad,red i disciplinu kao i optimističan stav mnogo toga može postići. Čovjek koji vidi cilj, ne može pogriješiti put. Ideja, volja i upornost pokretač su svakog posla.

Alisine i Ameline radove možete pogledati na Facebook stranici.

Zeda.ba

(Visited 248 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments