Tri slova za siguran posao: PHP

23 jan

U Bosni i Hercegovini dovoljna sam vam tri slova u biografiji da biste dobili siguran i dobro plaćen posao. Nije to niječije ime, to su slova programskog jezika – PHP. On vam daje prednost u odnosu na ostale. Ako znate raditi u ovom programskom jeziku, vi ste sretnik i znači da ste već odavno radili na planiranju svoje današnjice ali i budućnosti, a ako ne, požurite naučiti!

Prednosti PHP-a:
Besplatna platforma – možete ga besplatno downloadovati sa php.net
Popularnost – možda najpopularniji web programski jezik
Ne morate plaćati licencu
Radi na Linux-u, Windows-u
Prilično je jednostavan i brzo se uči

PHP je open-source skriptni jezik koji se najčešće koristi na serverima za dinamičko generiranje HTML koda. Naprijed navedene prednosti su dovele do toga da je ovaj jezik postao vjerovatno najrasprostranjeniji jezik za programiranje dinamičkih web stranica. Danas je PHP instaliran na preko 20 miliona web sajtova i preko 1 milion servera. Brojni su primjeri velikih kompanija koje koriste php (npr. facebook.com).

Sticanjem ove kompjuterske vještine muškarci i žene širom svijeta obezbjeđuju odličan lični razvoj i mogućnost zaposlenja u bilo kom kutku planete.

Ljudi koji poznaju ovaj jezik ne moraju da brinu za zaposlenje. U čitavom svijetu poslodavci bukvalno jure takav kadar, a programski jezik nema dijalekte i možete se zaposliti bilo gdje na kugli zemaljskoj ili čak raditi od kuće.

Plate PHP programera ne mogu da se porede s bosanskim prosjekom, a često su i višestruko veće od običnih programera i developera.

PHP se najčešće koristi za izradu dinamičnih web stranica i programiranje servera, a još jedna pogodnost koja mnoge privlači ovom jeziku jeste činjenica da je potpuno besplatan. Možete samo da prelistate oglase za posao, što domaće što strane i odmah će vam biti jasno koliki je deficit dobrih PHP programera i upravo zbog toga se sve više mladih zaljubljenika u kompjutere okreće upravo tome.

Ako do sada niste razmišljali da se upustite u programerske vode, možda je baš ovo pravo vrijeme da to učinite.

Zeda.ba

(Visited 8 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments