Tri promjene koje otvaraju vrata uspjeha i sretnijeg života

15 apr

Obzirom da živimo u doba ženske emancipacije, sasvim je prirodno da žene žele i teže da postanu uspješne u poslu kojim se bave, a da bi na tom putu sebi otvorile mnoga vrata potrebno je da rade na svom samopouzdanju i uvedu jednostavne promjene u svoj način razmišljanja, prenosi Lepota i zdravlje.

Evo koje su to promjene, koje će ženi omogućiti da ostvari svoju viziju:

1. Prestanite da se izvinjavate

Ako ste pogriješile, izvinite se, ali ako se konstantno i bez razloga izvinjavate, gubite svoju moć. Ljudi moraju početi da slušaju žene na drugačiji način. Ali i žene se ne smiju olako odricati svoje moći i moraju naučiti da sa njom adekvatno barataju u pojedinim situacijama. U komunikaciji najvažniji je balans između topline i direktnosti. Možete se nasmijati, ali ostanite čvrstog stava po pitanju svojih zahtijeva. U komunikaciji uvijek ostanite pristojne, ali i jasno pokažite svoje želje i zahtjeve.

2. Budite tvorac sopstvene prilike

Postanite žena koja se uvijek nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme. Svoje prilike morate stvoriti sami i izboriti se za mjesto u poslovnom krugu. Edukacija, sticanje kontakata, odlazak na različite konferencije, veoma su bitni za razvoj karijere. Tako upoznajemo potencijalne saradnike i dobijamo prostor za plasiranje novih ideja.

3. Promijenite svoj stav prema neuspjehu i neiskustvu

Žene neuspjeh češće doživljavaju lično. Boje se da rizikuju, polažu na svoje savršenstvo i teže ispravnim odlukama. Ali morate razviti svijest da se iz neuspjeha i grešaka najbolje uči i da su oni siguran put do uspjeha. Potreba za savršenstvom samo nas sabotira na putu ka uspjehu, strah nas sprječava da se pokrenemo i čekamo da nam samopouzdanje padne s neba, a ne shvatamo da samopouzdanju zapravo prethodi iskustvo.

Tuzlanski.ba

(Visited 186 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments