Tražite li poslovne prilike, evo država gdje ćete ih najbrže naći!?

22 sep

Ukoliko ste u fazi istraživanja poslovnih prilika izvan granica Balkana ili Vas interesuje gdje su prilike za boljom zaradom – podatke možete saznati u nastavku članka.

Krenuti iz svoje države u potrazi za boljim životnim uslovima, nažalost, više nije stvar na koju se stanovništvo teško opredjeljuje. Dok je na Balkanu jedna od glavnih vijesti na dnevniku da se neko zaposlio i „skinuo“ sa biroa, druge države nude razne poslove radno sposobnom stanovništvu bez obzira na državljanstvo i nacionalnu pripadnost. O kojim državama se radi?

Prema podacima kojima raspolaže worldatlas.com u zemlje koje svake godine nude na hiljade novih radnih mjesta spadaju: Rusija, Hong Kong, Australija, Kina, Indija, Francuska, Italija, Španija, Meksiko i Čile.

Rusija je trenutno svjetski lider u poslovanju start-upa, zahvaljujući broju od skoro pola miliona novih preduzeća koji su registrovani u 2014. godini.

Na listi se iza Rusije nalazi Australija i Hong Kong koji su u 2014. godini uspješno otvorili 231.920 i 167.280 firmi u kojima je ogroman broj zaposlenih. Nakon njih Kina, Indija, Francuska, Italija, Čile i Španija imaju oko 100.000 novih preduzeća koja uspješno posluju od 2014. godine.

Interesantno je da je Čile kao država u Južnoj Americi srednje razvijena zemlja koja iz godine u godinu kotira sve bolje na regionalnom tržištu, zahvaljujući čemu svake godine traži na stotine novih radnika.

U ovim je državama potreba za radno sposobnim stanovništvom u konstantnom porastu, a jedan od glavnih razloga zbog kojeg je to tako jeste rad na ekonomskom razvoju.

Pored ovih država, važno je spomenuti i Njemačku, Švedsku, Holandiju, Dansku, Island, kao i Novi Zeland, gdje se konstantno objavljuju oglasi za posao.

Veliki broj konkurenata, dinamično tržište, zahtjevni potrošači i stanje ekonomije diktiraju uslove na tržištu rada. Ukoliko želite saznati više, Inc.com predlaže nekoliko područja poslovanja u kojima je uspjeh, uz malo upornosti i truda, gotovo pa zagarantovan.

U konačnici, tražite prilike i poslujte sa onima koji uspjeh žele postići! Ne mora značiti da nemate sreće, možda ste do sada samo tražili na pogrešnim mjestima.

Poslovnisvijet.ba

(Visited 340 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments