Top 7 savjeta za bolju motivaciju

28 okt

1. Uspjeh se ne postiže slučajno. To je sistematičan, namjeran proces odlučivanja onog što želite raditi u životu, što ćete raditi kad to postignete i koji su koraci potrebni kako biste to ostvarili. Jedan od najvažnijih aspekata uspjeha je mogućnost da vizualizirate svoj put i da ostanete fokusirani na svoj cilj sve dok ga ne postignete.

2. Što prije predvidite svoje snove i razvijete plan da ih pretvorite u stvarnost, to ćete prije postići te ciljeve. Vaša mašta je nešto kao prethodan pregled vaše budućnosti. Ako ne koristite svoju maštu, teško ćete moći stvoriti sretan i ispunjen život.

Odugovlačenje je samoporažavajuće ponašanje koje se razvija dijelom radi niskog samopouzdanja i straha od neuspjeha.

3. Prevladati odugovlačenje je prvi korak pomoći samome sebi u kreiranju života kakvog želite. Morate promijeniti navike i ponašanja koja su vas dovela do odugovlačenja.

Promjena je spor proces pa se sjetite nagraditi se za postizanje malih uspjeha. Umjesto da se usredotočite na težinu velikog zadatka, podijelite ga na manje poslove i kreirajte si rok za njihovo završavanje.

4. Nekoliko manjih poslova završnih tijekom vremena je puno lakše izvodljivo nego jedan veliki zadatak bez kraja na vidiku. Zapanjit ćete se kad vidite koliko se puno više posla obavlja ako se koncentrirate na jednu po jednu stvar umjesto da si stvarate nered u umu sa višestrukim zadacima.

Probajte se uhvatiti u koštac sa najmanje privlačnim zadacima rano ujutro tako da se popodne možete baviti ugodnijim aktivnostima.

5. Riješite se pritiska kreiranog neredom u svom uredu ili domu. Razvijte sistem arhiviranja, riješite se nepotrebnih papira, osigurajte si organizirano mjesto za rad.

Kad vježbate samodisciplinu i ponašanje u svom okruženju, napravit ćete veliki korak prema ostvarenju svojih ciljeva u kraćem vremenskom razdoblju. Bez obzira na to što se događa oko vas, usmjerite se na nagradu koju ćete primiti ako ostvarite svoj cilj.

6. Ako vas ljudi ili vanjski utjecaji odvračaju, iskoristite moć ljudskog uma da blokirate ono što vam spriječava napredak i koncentrirajte se isključivo na zadatak ispred vas. Ostvarit ćete nevjerojatan napredak ako odbijete dopustiti da vas drugi skreću s puta koji ste izabrali.

Pobijediti odugovlačenje i ostati motiviran je najbolji put prema životu uspjeha i sreće. Postići ćete svoje ciljeve brzo ako ostanete fokusirani na cilj i nagrade koje će uslijediti.

7. Pregledajte svoje navike i način razmišljanja kako bi odredili što si vizualizirate većinu vremena. Ako vas vaše vizije ne vode u smjeru postizanja ciljeva, onda ih morate promijeniti.

Budite koncentrirani na svoje ciljeve većinu vremena i, ako zastranite s puta, odmah se vratite natrag.Zamislite koje vas sve nagrade čekaju jednom kad stignete na svoje odredište i zadržite tu misao u svom umu. Odugovlačenje vam ne nosi nikakvu korist u vašem traganju za ispunjenjem snova. Riješite se tih starih navika i zamijenite ih navikama koje vode samo-motivaciji i kontroli nad vlastitim životom.

Savjetnikuspjeha.com

(Visited 253 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments