Tom Henks otkrio jednu riječ koja ga je dovela do velikog uspjeha

6 maj

Tom Henks (Tom Hanks) jedan je od najomiljenijih i najpriznatijih glumaca na svijetu. Ali, nije uvijek bilo tako. Henks nije uvijek glumio u filmovima koji su kritičari i publika istančanijeg ukusa cijenili.

U skorom intervjuu sa Džonom Oliverom (John Oliver ) na “Tribeca Film Festival”, ovaj ostvareni glumac govorio je o ključnoj promjeni za koju se davno odlučio.

Moć jedne riječi

Govoreći o različitim filmskim ulogama koje su mu bile nuđene, Henks je rekao sljedeće, a prenosi sajt Inc.com:

“Shvatio sam… da moram da počnem da govorim ljudima jednu veoma, veoma tešku riječ, a to je “NE”.
Čudna lekcija je ta, da sam shvatio da tako u stvari radiš omiljeni posao… Kada kažeš “da”, onda samo radiš. Ali kad kažeš “ne” to znači da biraš vrstu priče koju želiš da ispričaš i tip karaktera koji želiš da igraš.”

Postoji mnogo mudrosti u ovim riječima, i to ne samo za glumce.
U poslu, kada krenete da radite, a posebno kada pokrećete svoj posao, u početku radite sve što vam padne pod ruku. Ali, kako piše sajt Inc, kada brend ojača i dobije se više slobode, onda se biraju klijenti i posao. “I dozvolite mi da vam kažem, ne postoji bolji osjećaj od te slobode,” kaže jedan preduzetnik.

Šta to u praksi znači?

Bilo da ste preduzetnik, menadžer, vodite tim ili ste zaposleni, suočavate se sa izborima na poslu, na dnevnoj bazi. Da li da zakažem sastanak? Da li zaista želim da sarađujem sa ovim klijentom ili na ovom projektu? S vremena na vreme isplati se zastati i razmisliti o tome šta zaista želite da postignete. Ne samo danas, već kroz nekoliko nedjelja, mjeseci, godina.

I zapamtite:
Svaki put kada kažete “Da” nečemu što ne želite, u stvari kažete “Ne” stvarima koje (želite da) radite.

Bizlife.rs

(Visited 354 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments