Studentice od svog džeparca oslikale zidove Odjela pedijatrije

4 jun

Vikendom ili nakon predavanja ove vrijedne djevojke nastoje unijeti što više mašte, veselja i života u bolesničke sobe, dnevni boravak i igraonicu.
Vikendom ili nakon predavanja ove vrijedne djevojke nastoje unijeti što više mašte, veselja i života u bolesničke sobe, dnevni boravak i igraonicu.

Semra Zaimović, Šejla Manjgafić i Amna Delić, studentice III godine Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, ovih dana vrijedno oslikavaju prostore Odjela pedijatrije u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.

Sa zidova dječijih soba se smiješe omiljeni i popularni likovi iz crtanih filmova kao što su Mickey Mouse, Winnie-the-Pooh, Sponge Bob i drugi a sve da bi boravak budućim pacijentima u ovoj zdravstvenoj ustanovi bio što ugodniji, navode iz Opće bolnice.

Vikendom ili nakon predavanja ove vrijedne djevojke nastoje unijeti što više mašte, veselja i života u bolesničke sobe, dnevni boravak i igraonicu. Posao su podijelile tako da je svaka dobila da uradi po tri sobe a igraonicu i dnevnu sobu rade zajedno. Proces rada teče tako što prvo crtaju dječije omiljene likove a onda slijedi bojenje. S lakoćom kistom oplemenjuju prostor i izvode čarolije po zidovima .

“Željela smo nekoga obradovati”, rekla je Semra Zaimović, od koje je i potekla ideja likovnog uređenja pedijatrije. “Pročitala sam tekst u Oslobođenju i sinula mi je ideja da bi mogla uraditi nešto dobro i korisno. Animirala sam drugarice sa godine, dogovorila sastanak s prim. dr. Zlatkom Kravićem, direktorom Opće bolnice kome se ideja dopala i dobile smo zeleno svijetlo da uradimo ovaj posao”, pojašnjava nam Semra.

Od studentskog džeparca su nabavile boje i zasukale rukave. S posebnim senzibilitetom oplemenile su bolnički prostor, bez ikakve finansijske naknade ili koristi. Naprotiv, potrošile su svoj skromni studentski džeparac ali su sretne jer su svjesne šta su prave vrijednosti i da je u davanju drugom najveća sreća. Svaka čast!

www.biscani.net

(Visited 470 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments