STUDENTICA AGROMEDITERANSKOG FAKULTETA, SANELA HATARIĆ: „Ne nervirajte se, život je kratak, isprobajte sve!”

20 apr

Pisala nam je Sanela Hatarić kako bi s nama podijelila priču o svom hobiju od kojeg zarađuje za studentski džeparac, a ujedno izrađuje prekrasan nakit . Ono što ona radi osim što je lijepo, unikatno je odnosno nešto što nećete pronaći nigdje drugo. Već puno je kopija, jedinstvenost je IN. U nastavku pročitajte Sanelino pismo.

Zovem se Sanela Hatarić, rođena sam 1995. godine u Bugojnu, a živim u Donjem Vakufu. Završila sam srednju Ekonomsku školu, a trenutno studiram Agromediteranski fakultet u Mostaru i treća sam godina.

Od malih nogu uvijek sam voljela da izrađujem neke unikatne, ručne radove. Trenutno izrađujem nakit, želju za tom vrstom hobija dobila sam dok sam bila u osnovnoj školi ali nisam imala priliku da nabavim materijal jer nisam imala u svom gradu da nabavim. Prvu ogrlicu sam napravila kada smo u Vakufu imali radionicu za izradu nakita, bila sam presretna, tu ogrlicu sam nosila ponoso skoro svaki dan.

Aktivno nakit pravim već tri godine, hvala Bogu za sada dobro mi ide. Zaradim sebi džeparac, s tim roditeljima olakšavam u svom školovanju. Pravim sve vrste nakita: ogrlice, narukvice, naušnice, prstenove, nakit za svatove i sl. Najveću podršku imam od roditelja, momka i prijatelja, svi su tu kad mi treba pomoći u dostavi.

Nakit prodajem najviše na facebook stranici „Nakit Sanela“, također izlagala sam nakit na sajmovima u Mostaru i Donjem Vakufu. Svim djevojkama i ženama koje nemaju posla, a žele sebi da zarade nešto novca preporučujem da se bave izradom ručnih radova. Zaradimo, a uz to i uštedimo kada nam treba poklon za nekog. Mislim da su svi oni koji izrađuju nešto unikatno ponosni na svoje radove i da im je dovoljno da im neko pohvali radove pa su presretni i zadovoljni svojim uspjehom. Zašto da kupujemo nešto, ako možemo sami da napravimo?! Za nekoliko godina se vidim kao magistar agronomije, ali ovaj nakit planiram i dalje da pravim bar za sebe i prijatelje.

Zeda.ba

(Visited 187 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments