Student briljira u reciklaži odbačenih materijala

31 okt

21-godišnji student modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, Dominik Brandibur, pokrenuo je zanimljiv projekt pod nazivom “What's in my bag?”

U svrhu podizanja ekološke svijesti i ukazivanje na problem zagađenja okoliša, Dominik u sklopu projekta (“What's in my bag?”) samostalno dizajnira i izrađuje ruksake od recikliranog materijala.

„Živimo u užurbanom svijetu gdje se stvara mnogo otpada, a moj cilj u smanjenju tog otpada jest iskorištavanje stvari koje su izgubile svoju prvotnu funkciju dajući im novu namjenu.“, objašnjava mladi dizajner

WIMB? je projekt koji je nastao kao rezultat recikliranja i kreativnosti. Svaki od pojedinih ruksaka je unikat, mogu ga nositi oba spola, a nastaju od odbačenih i beskorisnih materijala koje Dominik pronalazi na odlagalištima, rasprodajama, outlet trgovinama, pa čak i u svom ormaru među starom odjećom.

Dominik svojim ruksacima želi potaknuti mlade ljude da budu ono što jesu, da se odjećom i stilom samostalno izraze te da imaju dovoljno hrabrosti otkriti okolini što se to krije u njihovim ruksacima.
„Moja publika su većinom mladi ljudi koji se ne boje pokazati svoj stav i izraziti tko su te što žele.“, kaže Dominik.

„Budućnost dizajna leži u reciklaži“, smatra mladi dizajner koji je vrlo nezadovoljan trenutnim stanjem u kojem se nalazi tekstilna industrija u Hrvatskoj. Jedini izlaz vidi u individualnoj angažiranosti te samoinicijativnom pokretanju poslova, kreativnosti i inovativnosti, što pokušava i sam.

Dominikove unikatne ruksake pogledajte na Facebook stranici.

Video prilog možete  pogledati ovdje.

24sata.hr

(Visited 111 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments