Šta je Studentski zbor?

26 nov

Studenstki zbor je najviše predstavničko tijelo studenata Sveučilišta u Mostaru. Utemeljen je Odlukom Upravnog vijeća i Senata Sveučilišta u Mostaru 2000. godine.

Svoju legitimnost u predstavljanju studenata Studentski zbor crpi iz studentskih izbora. Svake godine se provode studentski izbori kada studenti biraju svoje studentske predstavnike. Izabrani studentski predstavnici sudjeluju u radu tijela Sveučilišta i njegovih članica i zastupaju studentske interese. Zavisno od fakulteta, studenti imaju između 2 i 6 predstavnika u fakultetskim vjećima.

Studentski predstavnici imaju pravo i dužnosti u fakultetskom vijeću i drugim tijelima iznositi prijedloge i mišljenja studenata, zastupati studente, štititi i unaprjeđivati studentske interese i dobrobit. Studentski predstavnici zastupaju interese studenata i prema državnim tijelima i raznim domaćim i međunarodnim organizacijama od važnosti za studente.

Kroz punih deset godina rada, studenti su kroz Studentski zbor realizirali više stotina projekata iz područja sporta, kulture, poboljšanja studentskog standarda, zabave, humanitarnog rada, itd.

Studentski zbor aktivno radi na poboljšanju kvalitete studiranja i aktiviranju studentske scene u Bosni i Hercegovini i time pruža putokaz studentima s drugih BiH sveučilišta.

Kontakt: 

Matice hrvatske bb (Amfiteatar)

88000 Mostar, Bosna i Hercegovina

+387 36 311 947

[email protected]

(Visited 226 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments