Srednjoškolci uručili paketiće mališanima Dječijeg doma Bjelave

2 jan

Kao i prethodnih godina i ove godine je Mreža Vijeća učenika realizovala projekat pod nazivom ”Jedan slatkiš, jedno dijete”.

srednjoskolci2U školama su početkom decembra postavljene kutije za donaciju slatkiša čime je svim srednjoškolcima omogućeno da ubace slatke proizvode i time obraduju djecu kojoj su namijenjeni. Specifičnost ove akcije jeste upravo u tome što se sakupljaju isključivo slatkiši, a ne novac koji je klasičan simbol humanitarnih akcija.

Mreža vijeća učenika Kantona Sarajevo je tijelo koje objedinjuje sva Vijeća učenika srednjih škola na području Kantona Sarajevo. Ona predstavlja i zastupa interese srednjoškolaca u Kantonu i na osnovu njihovih potreba realizuje svoje projekte. Mreža je neprofitna i vode je isključivo srednjoškolci.

Članovi, Mreže Vijeća učenika, su 31.12.2015. godine posjetili Dječiji dom Bjelave i uručili paketiće dječici. Naši predstavnici su imali čast upoznati se sa načinom rada Dječijeg doma Bjelave i ugodno iskoristiti vrijeme u društvu mališana koji su ih, kao i uprava Doma, dočekali sa radošću.

srednjoškolci3Ovaj projekat Mreža sprovodi već petu godinu i sastoji se iz toga da srednjoškolci u svojim školama skupljaju slatkiše koje potom pakuju u paketiće i nose djeci u Kantonu Sarajevo, u cilju zajedničke saradnje svih škola, ali i jednog dobrog čina za mališane koji se uvijek obraduju i dočekaju same srednjoškolce nasmijanih lica.

Ovom akcijom željeli smo pokazati da srednjoškolci u Kantonu Sarajevo, ali i u cijeloj BiH, prepoznaju potrebe društva u kojem žive. Želimo javnosti ukazati na pozitivne priče koje potiču upravo od mladih, kojih ima ali ne mogu doći do izražaja od onih manje pozitivnih.

” Pomozi drugome kad god je to moguće, a moguće je uvijek!”

(Visited 378 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments