Ermina Hrnjić iz Sarajeva, studentica Ekonomskog fakulteta sa radnim iskustvom aranžera i prodavača, započela je vlastiti biznis kod kuće i za kratko vrijeme postala pravi majstor u tome.
Iako nije odustala od namjere da završi započete studije, mlada Sarajka nije propustila priliku da se okuša i u drugim poslovnim iskustvima kako bi sebi život učinila ljepšim i kvalitetnijim.
Kako kaže, nakon što je ostala bez posla odlučila je započeti vlastiti mali biznis kod kuće. Povezala je ljubav prema pravljenju tradicionalnih domaćih jela i želju da pokuša nešto novo u životu, te dobila odličan rezultat. Danas ima pune ruke posla i u kuhinji i na internetu.
– Nakon što sam odlučila da započnem samostalnu zaradu, poslužila sam se i pogodnostima koje danas pružaju društvene mreže – ispričala nem je Ermina i dodala kako već sada ima mnogo zadovoljnih kupaca.
Ermina u svojoj kuhinji po narudžbi sprema sve vrste kolača, a posao se, kako nam je ispričala, itekako isplati i širi svaki dan.
– Najtraženiji su pravi tradicionalni bosanski proizvodi kao baklave, ružice, hurmašice, mada za njima ne zaostaju ni torte – objasnila nam je Ermina i dodala kako su rođendanske torte koje pravi za mališane posebno tražene.
Recepte koje koristi su ili od njene mame ili sa poznatih svjetskih internet stranica, a za čitatelje portala Faktor.ba navela je jedan jednostavan i praktičan.
– Napravite biskvit za 30 minuta. Za ovaj kolač su vam potrebne namirnice koje vjerovatno redovno imate u kući, a to su 4 jaja, 150 grama šećera u prahu, 1 prašak za pecivo i 120 grama brašna.
Priprema: odvojiti žumanca i bjelanca. Žumanca umititi s šećerom, bjelanca posebno… Kada se umuti spojiti žumanca i bjelanca i lagano spatlom promješati polagano dodati brašno i prašak za pecivo. Peći 25 minuta na 180 stepeni celzija.
Ovaj biskvit, pored toga što može poslužiti kao slatki doručak, možete koristiti, uz odgovarajuće fil kreme, i za torte i rolate – savjetuje Ermina.
Faktor.ba