Sestre stvorile brand – Miss S Design: Naš hobi iz studentskih dana se pretvorio u porodični posao!

2 apr

Snežana (33) dip. stomatolog i Suzana Stijaković (28) dipl. ekolog iz Gradiške, sestre koje su sasvim slučajno započele posao proizvodnje unikatnih torbi, danas se mogu pohvaliti prepoznatljivim i vrlo popularnim brendom – Miss S Design.
Šivanje, krojenje i dizajniranje nije njihova struka ali su se odlično snašle u svijetu mode. Treba napomenuti da Snežana ima dvogodišnje iskustvo u struci koju je privremeno stavila po strani odlaskom u EU i zasnivanjem porodice, a Suzana je trenutno bez posla u struci, međutim, ovo što dvije sestre rade ljubitelje mode ne ostavlja ravnodušnim.

-„Ideja se rodila još u studentskim danima kada smo zbog nemogućnosti pronalaska odgovarajuće torbe za sebe uspjele da uvjerimo našu majku da nam sašije prvu torbu. Riječ je o jednostavnoj clutch torbici koju smo izradile na kućnoj mašini Danica“ – otkrila je Snežana.

Udružene sestre izrađuju torbe od visokokvalitetne eko kože i brušene kože i imaju više od 20 različitih modela. Dimenzije su različite, od mini do maxi verzije u zavisnosti od toga šta koja dama više preferira. Njihov cilj je da ovaj brend ostane jedinstven i prepoznatljiv te svakako i proširenje asortimana.

„Naš hobi iz studentskih dana se pretvorio u porodični biznis. Osim BiH i Srbije naše torbe se plasiraju i u zemlje EU (Austrija, Njemačka, Italija, Hrvatska…)“ – ponosna je Snežana naglašavajući da je optimista te da zahvaljujući optimizmu i kada nešto radite s puno ljubavi uspjeh ne može izostati.

Miss S Design proizvode možete pogledati na Facebook stranici Miss S Design  i Instagram profilu miss_s_design →, a uskoro i u odabranim buticima širom BiH.
„Ukoliko nešto možeš sanjati – moćeš to i uraditi“ (Walt Disney) – Snežanin je moto.

Zeda.ba

(Visited 630 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments