Saznajte sve o Asocijaciji za napredak nauke i tehnologije (ANNT)

15 jul

Asocijacija za napredak nauke i tehnologije (ANNT) je nevladina organizacija koju čine mladi naučnici u oblastima prirodno-matematičkih i tehničkih nauka. Neki od njih i dalje žive i djeluju u Bosni i Hercegovini, dok drugi rade na prestižnim svjetskim institucijama, ali su svi vezani za našu domovinu i dijele zajedničku viziju o unapređenju stanja nauke u njoj.

Članovi ANNT-a – izvor https://www.annt.ba/bs/home

Iskustvo
Do sada su ostvarili velike uspjehe u tim poljima i neki od njih se trenutno nalaze na prestižnim institucijama kao što su CERN (Ženeva), UCL (London), ETH Zürich (Cirih), ili pak u firmama kao Google-ov DeepMind (London) koje prednjače u nauci i tehnologiji. Poznajući stanje u našoj državi i izvan nje, streme tome da budu pokretačka snaga pozitivnih promjena u BiH.

Ono za što se zalažu jesu:
Unapređenje obrazovnog sistema
Poboljšanje uslova za kvalitetan naučni rad
Jačanje industrije korištenjem naprednih tehnologija
Stvaranje i širenje pozitivnih ideja

Njihova vizija
Gledajući u budućnost Bosnu i Hercegovinu vide kao respektabilnu i pristupačnu državu za bavljenje naukom i tehnologijom, a Asocijaciju kao pokretačku snagu za napredak nauke i tehnologije za dobrobit svih građana BiH.

Njihova misija
Posvećeni su povezivanju mladih i uspješnih naučnika i stručnjaka iz oblasti prirodno-matematičkih i tehničkih nauka, s ciljem unaprjeđenja uslova i infrastrukture za bavljenje naučnim i stručnim radom u BiH.

Kažu iz asocijasije: ”Borimo se za ljepšu edukaciju, bolju nauku i jaču ekonomiju.”

Sve ovo i još puno više pročitajte na njihovoj stranici: www.annt.ba

Sve informacije o ANNT organizaciji upotrebljene sa njihove stranice.

(Visited 421 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments