Savjeti za početnike: Kako da zaradite praveći sajtove?

6 jan

Da li ste znali da se svakog minuta na internetu pojavi u proseku više od 500 novih web sajtova? Svaki od njih nastao je zahvaljujući web dizajnerima, a s obzirom na to da će internet i u budućnosti nastaviti da raste neverovatnom brzinom, jasno je zašto su stručnjaci za kreiranje sajtova sve plaćeniji i traženiji na tržištu.

Ove i brojne druge prednosti koje nudi oblast web dizajna navele su mnoge da se okušaju u pomenutom zanimanju. Međutim, odakle početi ako ste potpuni početnik?

Usavršavajte se i pratite trendove

Dobra vest za sve koji žele da dizajniraju web sajtove jeste da je tako nešto danas moguće raditi znatno jednostavnije nego što je bilo ranije. Zahvaljujući CMS platformama za upravljanje sadržajem na webu, kao što je WordPress, do prve i najjednostavnije verzije vašeg sajta možete doći bez bilo kakvih programerskih znanja.

Ipak, da biste se bavili dizajniranjem sajtova na profesionalnom nivou, potrebno je da nadmašite svoju konkurenciju i uvek ponudite idejno rešenje kojim ćete oduševiti klijente. Za kreiranje takvih sajtova neophodno vam je da steknete napredna znanja iz oblasti web dizajna, kao i da pratite aktuelne trendove koji će vam garantovati uspeh.

Jednostavno, ali moderno je uvek dobitna kombinacija

Prilikom dizajniranja web stranica morate voditi računa da sajt ne pretrpate bespotrebnim sadržajem koji će samo usporiti njegovo funkcionisanje. Predugo učitavanje sadržaja najčešći je razlog zbog koga korisnici napuštaju jedan sajt i za potrebnim informacijama tragaju na drugom mestu.

Sa druge strane, korišćenjem minimalističkih tema, na idealan način možete iskoristiti slobodan prostor na sajtu, a korisnike navesti da obrate pažnju na onaj sadržaj koji je za njih važan. Upotrebom suptilnih detalja, kao što su neupadljive animacije ili ikonice, doprinećete da vaš sajt istovremeno deluje jednostavno i moderno.

Ne kopirajte tuđe ideje i prilagodite svoj dizajn

Napredak modernih tehnologija doprineo je da danas sve više ljudi koriste pametne mobilne telefone i tablet uređaje za surfovanje internetom. S obzirom na različite veličine ekrana ovih uređaja, dizajn vašeg sajta se mora posebno prilagođavati za svaki od njih.

Uz to, veoma je važno da ne napravite jednu od najčešćih grešaka i počnete da kopirate dizajn popularnih sajtova. U suprotnom, svi vaši sajtovi će vremenom ličiti jedni na druge, što će vas dovesti u situaciju da ćete sve teže ubeđivati nove klijente u svoje mogućnosti.

Postanite profesionalni web dizajner za godinu dana

Posao uspešnog web dizajnera zahteva kreativnost i strpljenje za konstantno usvajanje novih trikova pomoću kojih ćete kreirati sve efikasnije sajtove. Da biste stekli znanja koja će vam omogućiti da se profesionalno bavite ovim zanimanjem, ne treba vam puno vremena. Za samo godinu dana školovanja po prilagođenom programu za web dizajnere steći ćete tehnike koje će vas pripremiti za najzahtevnije projekte.

Tokom usavršavanja na kursu HTML i CSS naučićete osnove web dizajna, a zatim ćete se na drugim kursevima upoznati i sa svim ostalim neophodnim veštinama za kreiranje sajtova. Novostečena znanja pružiće vam širok spektar mogućnosti, pa ćete do visoke zarade moći da dođete i radom na freelance projektima, kojih je u poslednje vreme sve više za kvalifikovane web dizajnere.

Blic.rs

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments