Sarajlija u Zagrebu pokrenuo agenciju za čuvanje djece

18 apr

Omer Zvizdić svojom je novootvorenom agencijom Nanny.hr u Hrvatsku donio dašak Amerike, piše Jutarnji list.

Naime, upravo je tamo rođena ideja za novu specijaliziranu agenciju za povremeno čuvanje djece. Vlasnik kaže da su na domaćem tržištu jedinstveni jer djeluju na principu Ubera za tete čuvalice. To znači da one mogu imati primarni posao te honorarno čuvati djecu u svoje slobodno vrijeme.

“Druge agencije koje postoje ne djeluju na taj način. Osim toga, imaju cjenovnik za pronalaženje teta čuvalica ili dadilja i taj iznos unaprijed naplaćuju od roditelja, a istodobno uglavnom naplaćuju i naknadu od samih pružatelja usluga, odnosno teta čuvalica koje shodno kompatibilnosti spajaju s roditeljima. Mi od naših čuvalica ne naplaćujemo nikakve naknade. Troškove angažiranja psihologa snosi isključivo Nanny.hr. A osim naših prethodnih provjera čuvalica, roditeljima nudimo i najam baby monitora kako bi mogli pratiti tok čuvanja na svojim pametnim telefonima”, objašnjava vlasnik.

I plaćanje je slično kao kod Ubera. Roditelj izabere čuvalicu te izvrši kartično plaćanje putem PayWaya, PayPala ili uplate na transakcijski račun Nanny.hr i dalje ne mora brinuti o gotovini i dodatnom plaćanju. Roditelji preko web stranice rezerviraju, napišu sve napomene i plate, a čuvalica dođe i odradi čuvanje za traženo vrijeme. Nanny.hr trenutno ima desetak dostupnih čuvalica.

Omer Zvizdić je rođeni Sarajlija, ali američki državljanin koji je do dolaska u Zagreb radio kao novinar u Glasu Amerike u Washingtonu. Dok je supruga radila, upravo je on najviše vremena provodio sa svojom kćerkicom te, kako kaže, postao ekspert za čuvanje djece.

“Mijenjanje pelena dok smo vani te pripremanje zaliha hrane unaprijed kako bismo mogli ostati duže od tri sata postali su rutina za mene, kao i sve drugo što je u opisu posla čuvanja djece”, zaključuje uz smijeh.

N1info.com

(Visited 238 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments