Sarajka koja je osvojila tržište Turske

15 jan

Prelijepa bh. manekenka Jelena Jugović-Tuncel osvojila je u potpunosti tržište Turske. Ova harizmatična Sarajka s adresom u Istanbulu, gdje živi sa suprugom, nakon uspješnog snimanja niza modnih kampanja u gradu na Bosforu uspješno pliva i glumačkim vodama, gdje je već snimila nekoliko serija, a uskoro je očekuje i zanimljiv TV projekat. Samo za DOM INFO otvorila je vrata svoga doma te se upisala u naš leksikon stila.

Za početak nam recite kakav stil preferirate kada je riječ o dizajnu enterijera?

– Preferiram funkcionalan minimalistički stil jer mislim da funkcija i udobnost igraju najznačajniju ulogu u našem domu.

Da li često mijenjate raspored u Vašem domu?

– Da, ali sve je u osjećaju i raspoloženju. To se jasno odslikava u mom domu. Također, zavisi i koje je godišnje doba. Moj suprug voli umjetnost i često kupuje umjetničke slike koje iziskuju veliki prostor, samim tim i promjene našeg rasporeda.

Koji Vas je posljednji predmet ostavio bez daha da ste ga morali kupiti?

. Posljednja stvar koja me je ostavila bez daha je moj portret, ali dobila sam ga od supruga i ima najljepše mjesto u našem domu.

Postoji li stvar ili kutak u domu koji Vam je posebno drag?

. Naš dom smo opremili prema našem ukusu, tako da ne mogu izabrati jedan kutak kao najdraži. Naše goste ostavlja bez daha pogled jer živimo na tridesetom spratu i ispred nas se pruža pogled na prelijepi Istanbul, koji leži na dva kontinenta.

Da li više preferirate estetiku ili Vam je bitnija besprijekorna funkcija i namjena?

– Preferiram udobnost i funkcionalnost, ali svakako to mora izgledati estetski skladno. Ovo zahtijeva malo veće zalaganje od odlaska u salon namještaja i kupovine. Više nije “in” kupovati namještaj, nego unijeti dašak sebe u kreiranju sopstvenog doma.

Pratite li trendove kada je riječ o uređenju?

– Kad je riječ o enterijeru, ne pratim trendove slijepo. Mjesečno kupujem jedan divan magazin o uređenju doma i često naiđem na lijepe ideje koje se mogu sprovesti bez velikih troškova i, što je bitnije, stvaraju unikatnost i toplinu u našem domu.

Posjedujete li vintage stvari u Vašem domu?

– Vitange touch mnogo volim. Iz našeg doma mogu da izdvojim Samurajske mačeve koje smo uzeli u Japanu. Imaju veoma dugu historiju i daju našem domu posebnu notu.

Šta Vam je najvažnije kada je riječ o rasporedu stvari?

– Najvažnije mi je da sve odiše skladom, a opet da ima i dodir osobnosti mene i mog supruga koji tu živimo.

Akta.ba

(Visited 423 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments