Sarajevo Unlimited: Okončan forum koji je ugostio neke od najvećih imena regionalnog i globalnog svijeta biznis inovacija

3 nov

Mladi poduzetnici i oni koji to tek žele postati imali su priliku predstaviti svoje startupe i ideje potencijalnim ulagačima i predstavnicima većih i etabliranih kompanija.

Unlimitedu je prisustvovalo nekoliko stotina znatiželjnika koji su pratili predavanja i panele u kojima je učestvovalo više od 30 govornika koji su širili svoja stanovišta kroz raspravu i konstruktivni razgovor.

Među njima su bili i dugogodišnji Google konsultant za online marketing Alfred Tolle i direktor Microsoft Cloud servisa za srednjoistočnu Evropu Ratko Mutavdžić.

Organizovana su tri panela u sklopu Unlimited Arene, a u njima su učestvovali Zlatko Lagumdžija, Peter Geršak iz IBM-a, Bakir Skenderović iz ASA Prevent Grupe i drugi zanimljivi stručnjaci.

Cilj Unlimiteda bio je podizanje svijesti o uspjehu bosanskohercegovačkih firmi koje se uvezuju na globalnom nivou i čine značajan dio svjetskog biznis mainstreama. Također, Unlimited je pokušao ohrabriti mlade poduzetnike.

Sarajevo Unlimited organizovan je u partnerstvu sa Phillip Morris International, Projektom zapošljavanja mladih (YEP), Ambasadom Švicarske u BiH, Internacionalnim univerzitetom u Sarajevu, Microsoftom i AmCham – Američkom trgovačkom komorom u BiH, a forum su podržali Vijeće ministara BiH, Vlada Kantona Sarajevo (Ured premijera Konakovića) i Američka ambasada u BiH. Ekskluzivno medijsko pokroviteljstvo dali su Klix.ba, N1, Oslobođenje i Antena Sarajevo.

Sponzori foruma bili su su Grad Sarajevo, Mistral, Symphony, ProCredit Bank, ViaMedia, Telemach, Oracle, Mreža mladih Jugoistočne Evrope (SEEYN), Bisnode, BH Telecom, Fondacija Mreže, FotoArt, Akta.ba, Hotel Holiday i Unioninvestplastika. PR partner foruma je agencija Prime Communications.

Klix.ba

(Visited 198 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Admin