Sandra Dedić:”Posla u struci više nije bilo,a ja nisam osoba koja može bez svog dinara”

27 sep

Tridesettrogodišnja Sandra Dedić iz Zenice, profesorica Engleskog jezika i književnosti šest godina radila je u struci, a nakon poroda, prije dvije godine, ostala je bez posla. Nažalost to je nešto što se često događa. Nakon isteka ugovora ili školske godine, majke često ostaju bez posla.

Dok jedne to obeshrabri i depriminira, druge pronađu način da rade nešto u „međuvremenu“. Nerijetko se taj „privremeni“ izvor zarade pretvori u pravi biznis.
Dok traži posao u struci koji je željela raditi još od djetinjstva, Sandra pravi dekoracije za kuću za kojima je „poludjeo internet“.

-„Sve je počelo željom da stvorim romantičnu atmosferu u svome domu. Budući da u Zenici ne postoji personalizirana prodavnica svijeća te svećnih dekoracija počela sam da istražujem kako da napravim svijeće mirisa, oblika i boje koju ja želim i koja bi mi se uklapala u atmosferu doma. Iako je to komplikovan i nimalo lagan proces jako brzo sam savladala tehniku (uz pokoju opekotinu) te se nisam tu zaustavila iz želje da te svijeće postavim u aranžman koji bi svakako bio više upečatljiv. Slučajno je taj rad vidjelo par mojih prijateljica te su i one željele dekoraciju za sebe, a zatim su poželjele da napravim setove koje bi nekome poklonile. Odmah su se pojavile slike na Facebooku i nisam imala izbora.

Budući da nisam osoba koja može bez posla i „svog dinara“, a posla u struci više nije bilo, napravila sam stranicu na Facebooku Candle ART i uskoro sam bila zatrpana narudžbama“ – ispričala je Sandra svoje početke.

CANDLE ART se bavi ukrašavanjem životnog i poslovnog prostora unikatnim i personaliziranim svjećnim dekoracijama. Mnogobrojne kombinacije upotpunjene cvjetnim aranžmanima, raznobojnim ukrasnim kamenjem, biserima, morskim motivima, personaliziranim natpisima kako na svijećama tako i na drugim dijelovima aranžmana, omogućavaju vrhunsku dekoraciju bilo kojeg ambijenta i prilike. CANDLE ART omogućava personalni izbor boja i dekora.

CANDLE ART čine:
– Dekoracijski setovi s vodom;
– Dekoracijski tematski setovi (Valentinovo, Bajram, Uskrs, Rođendani, 8. Mart..)
– Proizvodnja svijeća raznih oblika, boja, mirisa
– Dekorisanje svadbi i drugih događaja po želji (boja, veličina dekoracija)

CANDLE ART se bavi izradom unikatnih dekoracija. Svaka dekoracija se izrađuje po želji potencijalnog kupca i uglavnom zavisno od veličine seta varira i cijena. Kada je riječ o vodenim dekoracijama u ponudi su vaze veličine od 15 cm do 40 cm, raznih promjera. Svaka od njih može poslužiti za kombiniranje setova po želji ili se može naručiti samostalno. Najveći dekoracijski set se može napraviti i u manjoj verziji 🙂
-„Uvijek potenciram da kupci budu kreativni, oni požele, a ja se uvijek potrudim uz eventualno dodatne sugestije da udovoljim svačijoj mašti i želji. Također, moguće je modifikovati dekoracije ako na primjer kupci požele da promijene boju ili osobnost ili se odluče promijeniti boju zidova i namještaja i samim tim žele da bolje uklope već postojeću dekoraciju u atmosferu prostorije“ – rekla je Sandra.
Iako traži posao u struci, a dekorisanje je hobi od kojeg zarađuje, Sandra želi proširiti posao i otvoriti trgovinu specijalizovanu za dekoracije.
-„U početku mi je najvažnija bila podrška supruga Enesa, koji je od prvog dana podržao moju želju za radom i ulaganjem, a da nismo imali zagarantovan uspjeh“ – naglasila je Sandra.

-„Radim s ljubavlju, a u svemu tome mi kuća miriše na vaniliju, jagodu, jabuku, lavandu i poprima romantičnu atmosferu“ – napomenula je Sandra koja se vodi motom:“nikad ne odustaj!“

Svima koji su nezaposleni, a koji bi željeli krenuti sličnim putem, Sandra savjetuje:
-„Za početak svakako trebate pratiti svoj instinkt, dobro se upoznati s uslovima, načinom rada i trebate biti uporni. Uvijek treba probati. Mi „englezi“ to kažemo „No pain, no gain“.

”Trebate pronaći nešto što vas interesuje i što vam neće biti mrsko raditi, pokušati biti unikatan i biti uporan ako vjerujete u svoj uspjeh“

Zeda.ba

(Visited 573 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments