Samira Pršeš – Sarajka čije proizvode traže i u Americi

26 okt

Ajntšajn je rekao: „Postoje dva načina da proživite život. Jedan je kao da ništa nije čudo, a drugi je kao da je sve čudo!“
Svaki cilj traži prvi korak, pa ako imate hrabrosti da počnete, vjerovatno ćete imati hrabrosti i da istrajete u nakanama.
Sarajka Samira Pršeš (31), cvjećarka po struci, vrlo kreativna i talentovana jedna je od onih koji su odlučili pokušati stvoriti sami sebi posao i u tome je djelomično uspjela. Ona svoju ideju još nije realizovala do samog cilja jer joj za to nedostaje finansijskih sredstava, ali vrlo vješto korača prema onome što je zamislila- da otvori vlasitu cvjećaru te posao stvori sebi ali i drugima.
Još za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja učestvovala je u takmičenjima iz struke (pravljenju cvjetnih aranžmana) i osvajala zapažene rezultate. Zbog nemogućnosti pronalaska adekvatnog posla u struci, sama je odlučila pronaći način da zaradi novac i prvo kroz hobi, a potom kroz ozbiljan angažman stvorila vrlo dobru podlogu za razvijanje posla.
Samira izrađuje cvjetne aranžmane, bidermaere, ikebane od svježeg, gumiranog i plastičnog cvijeća, revere od satenskih trakica i gumiranih ružica i td.
-„Moj veliki san da je jednog dana otvorim svoju cvjećaru i da razvijem posao. Moji radovi su vrlo traženi i ljudima se dopada ono što radim. Vrlo često moje proizvode traže širom Evrope pa sam ih slala čak i u Ameriku. Želim registrovati djelatnost i proširiti posao“ – rekla je Samira koja sebe opisuje kao vječitog optimistu koji vjeruje da iza svake kiše dolazi sunce.
Ona je neko ko voli ono što radi i njeni radovi to dokazuju.
-„Volim ovaj posao i zato sam se i obrazovala za cvjećara. Ja sam vjerovatno jedna od rijetkih koji imaju sreću da vole ono što rade i da uživaju u svakom novom danu, svakom novom angažmanu, svakom novom klijentu. Najveća sreća mi je kada su ljudi zadovoljni mojim radovima i kada im moje kreacije stave osmijeh na lice. Oni su mi vjetar u leđa i moto da nastavim još upornije ka svome cilju“ – otkrila je Samira čije proizvode možete pogledati klikom na link.
-„Budi uporan i uspjet ćeš!“ – poručila je Samira.

Zeda.ba

(Visited 279 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments