Regionalno takmičenje mladih u poduzetništvu u Goraždu

5 apr

mbc - gz - naljepnica v2

Prvo regionalno takmičenje mladih u poduzetništvu u organizaciji Munja Inkubatora i OXFAM Italija održava se u Goraždu 05.04.2016. godine na kojem je učestvuje 40 srednjoškolaca iz Goražda, Čajniča i Rogatice. Takmičenje se održava u novotvorenom Biznis centru Goražde u prisustvu načelnika općine, direktorice Službe za zapošljavanje BPK, predstavnika ministarstava privrede i obrazovanja, direktorice Prosvjetno pedagoškog zavoda i direktora Privredne komore BPK.

Na takmičenju sudjeluje 40 mladih raspoređenih u 8 mješovitih timova. Biznis zadatak koji rješavaju vezan je za osmišljavanje biznis usluge ili proizvoda inspirisanih položajem i vezom sa rijekom Drinom.

go2

 

Najbolja dva tima odlaze na 4. državno takmičenje koje će se održati u Sarajevu 12. i 13.04.2016. godine, a pobjednici sa državnog predstavljat će BiH na Takmičenju Zapadnog Balkana u Zagrebu.

Takmičenje se organizuje po metodologiji junior Achivementa koja se provodi u preko 110 zemalja širom svijeta, a od 2013. godine Business Challenge u BiH organizuje OIA i Munja Inkubator.

(Visited 263 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments