Recite svojoj djeci da ne moraju biti inženjeri ili liječnici da bi bili sretni

10 okt

Društvenim mrežama proširilo se pismo razrednice jedne hrvatske škole koje je uputila roditeljima svojih osnovaca. Pismo je napisao jedan ravnatelj singapurske škole, a njegova poruka vrlo je snažna – loša ocjena nije smak svijeta, a roditelji zbog nje ne bi trebali potkopati samopouzdanje svoga djeteta niti samljeti njegovo dostojanstvo.

Jedan je otac na svom Facebook profilu podijelio pismo koje je njegova školarka Iva, učenica petog razreda dobila od svoje razrednice. Originalno pismo napisao je ravnatelj jedne singapurske škole, a Ivina je razrednica njegovu poruku željela podijeliti i s roditeljima svojih petaša.

– Volio bih kada biste razmislili o tome da među djecom koja pristupaju ispitima ima budućih umjetnika kojima matematika možda neće biti bitna u životu. Ima i budućih poduzetnika kojima za uspjeh u poslu nije bitna ni povijest ni književnost. Ima i budućih glazbenika kojima stvarno nikad neće trebati kemija. I budućih sportaša kojima je fizički izgled važniji od fizike…, piše u pismu.
Ponekad roditelji zanju biti ljuti i grditi djecu ukoliko im se dogodi loša ocjena na ispitu.

– Ako ocjene vašeg djeteta ne budu dobre, molim vas, nemojte zbog njih potkopati samopouzdanje svome djetetu, nemojte samljeti njegovo dostojanstvo… recite im, na kraju, da ne moraju biti liječnici ili inženjeri da bi bili sretni, piše između ostalog u pismu.

Srednja.hr

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments