Održana radionica „Kontrola tjeskobe/straha“ na Filozofskom fakultetu u Tuzli

13 nov

Na Filozofskom fakultetu u Tuzli je 9.11., pod sponzorstvom Fondacije Bosana, iz Los Angelesa, i organizacijskim timom: Ahmedina Smajlović, Edin Delić i Amra Zulfić, održana  radionica na temu: „Kontrola tjeskobe/straha“. Učestvovalo je 20 studenata Filozofskog fakulteta. Uz pomoć voditelja radionice mr. sc. Nusrete Salić ass. i Samile Ramić ass., studenti su savladali različite zadatke, te stekli nova iskustva i vještine, koje će im pomoći u različitim životnim situacijama.

O tome kako je nastala ova ideja Ahmedina Smajlović je rekla: “Zajedno sa još dvoje kolega došli smo na ideju da trebamo organizovati neku aktivnost na Filozofskom fakultetu, kako bi se studenti dodatno uključili i saznali neke nove stvari. Odlučili samo da to bude radionica.

Fondaciji Bosana sam prenijela ideju, te dobila finansijsku podršku. Potom smo krenuli sa realizacijom, te smo kao voditelje izabrali mr. sc. Nusretu Salić v.ass. i Samilu Ramić ass. kako se studenti svakodnevno susreću sa tjeskobom i stresom odlučili samo da im pokažemo kako da prevaziđu tjeskobne i stresne situacije, te kako da negativne misli pretvore u pozitivne.

Kroz različite zadatke, studenti su uočili kako olako možemo da zapadnemo u misaone zamke i negativno raspoloženje, ali su također naučili i kako možemo da izbjegnemo zamke, koristeći pozitivne stavove i teoriju izbora”.

Neki od dojmova sa radionice:

„Zahvaljujem se organizatorima, vodetiljima, te Fondaciji Bosana, smatram da su radionice ove vrste vrlo korisne za studente, jer naučene vještine mogu primjenjivati u praksi, te se nadam da će ova radionica postati primjer dobre prakse” – Emina Emić, studentica Odsjeka za razrednu nastavu.

„Zahvale kolegici Smajlović, kao i ostalima, za krajnje profesionalan pristup i jako interesantnu radionicu, sa jako korisnim vještinama” – Arnela Osmanović, studentica Odsjeka za socijalni rad.

„Radionica je ispunila moja očekivanja, te se nadam da će uskoro biti sljedeća” – Samir Sinanović, student Odsjeka za filozofiju i sociologiju.

„Bitno je da samo ispunili očekivanja studenata, nadam se da će ovo biti primjer i drugima, a mi ćemo svakako nastaviti sa organizacijom različitih aktivnosti” – Ahmedina Smajlović, organizatorica i studentica Odsjeka za socijalni rad.

„Uvijek smo spremni podržati pozitivne i uspješne stvari” – Navela je Senita Slipac Kalamujić , direktorica Bosana Fondacije.

(Visited 417 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments