PUTUJ I RADI U AMERICI: Ovog ljeta mladi Konjičanin Nedim Idrizović radi kao spasilac u Virdžiniji

4 jun

Uspješni student Visoke škole za turizam i menadžment Nedim Idrizović (21), član Gorske službe spašavanja i aktivista Udruženja „Volonteri i prijatelji konjičke regije“ (VIPK), sutra putuje za Sjedinjene Američke Države gdje će biti zaposlen na jednom od najpopularnijih i najzastupljenijih poslova za studente u okviru Work Abroad Lifeguard program.

„Prvi put putujem u Ameriku. Osjećam veliko uzbuđenje i vrlo sam zadovoljan što je između osam ljudi iz Bosne i Hercegovine i moja aplikacija prihvaćena. Prošao sam šestodnevnu obuku za spasioca u Sarajevu, osigurana mi je studentska radna viza, a ideja je potekla od moje sugrađanke Mersihe Masleša koja je već prošla ovu vrstu prekookeanskog radnog iskustva. Na intervjuu i provjerama u Konzulatu dobro mi je došao volonterski rad u VIPK-u.“, izjavio je Nedim Idrizović.

Agencija WORK ABROAD je osnovana 2002. godine i bavi se regrutacijom i osposobljavanjem kandidata za rad u Sjedinjenim Američkim Državama. Work and Travel USA je program kulturne razmjene studenata koji omogućuje studentima iz cijelog svijeta da tokom ljetnih mjeseci borave u Americi i obavljaju, zajedno s američkim studentima i studentima drugih zemalja širom svijeta, poslove sezonskog karaktera kod poslodavaca širom Amerike. Saradnici u Sjedinjenim Državama su više sponzorskih kompanija kao i kompanija Continental Pools Inc. koje svake godine obezbjeđuju studentima zagarantovana radna mjesta na brojnim pozicijama (waiters, restaurant workers, amusement park workers, cashiers, food service workers, Alaska jobs…).

Nedim će raditi, zaraditi, usavršiti jezik, upoznati američku kulturu, običaje i način života, razmjeniti iskustva sa studentima i ljudima iz cijelog svijeta, ali i budno paziti kao spasilac na plivače u Virdžiniji sve do septembra kada se vraća u svoj voljeni Konjic.

Novikonjic.ba

(Visited 217 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments