Promocija bloga studenata Fakulteta političkih nauka

7 jun

Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu danas je održana promocija studentskog bloga na kojem studenti treće godine Odsjeka Komunikologija/Žurnalistika objavljuju svoje autorske priče o mladima.

Blog je kreiran kao praktični dio nastave iz predmeta Online novinarstvo, pod mentorstvom prof.dr. Lejle Turčilo i asistentice mr. Lamije Silajdžić. Na adresifpnmladi.wordpress.com studenti obrađuju teme i objavljuju priče o uspješnim mladim ljudima, njihovim navikama i uspjesima, rizicima i problemima sa kojima se suočavaju, kao i o njihovom položaju u bh. društvu.

Na blogu su objavljeni i intervjui sa vršnjacima i relevantnim stručnjacima o
temama specifičnim za populaciju mladih. Videoprilozi napravljeni u okviru
predmeta TV novinarstvo također su objavljeni na ovom blogu.

Ovo je pokušaj da se na studij novinarstva uvede više konkretnog, praktičnog novinarskog rada i ohrabre studenti da tokom studija rade novinarske priče. Sinergija studentskih i nastavničkih ideja fokusirana je na pozitivne i motivacione priče, praveći kontratežu negativnim temama koje često uzimaju primat u javnom diskursu. Blog će u narednom periodu prerasti u news portal Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

(Visited 162 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments