Projekat RevolutiON, Let's get green, Woman of tomorrow

4 jul

Ovog ljeta, tačnije u periodu od 11.7. do 10.10., u Sarajevu i Zenici će boraviti 48 praktikanata iz 22 zemlje svijeta povodom projekata RevolutiON, Let's get green, Woman of tomorrow, koje organizuje AIESEC Sarajevo.

GV

Zemlje iz kojih praktikanti dolaze su:  Italija, Brazil, Kanada, Španija, Portugal, Belgija, Austrija, Njemačka, Švicarska, Grčka, Turska, Azerbejdžan, Ukrajina, Kina, Malezija, Srbija, Crna Gora, Oman, Bahrein, Indija, Egipat, Litvanija.

Praktikanti će raditi u kulturnim ustanovama i nevladinim organizacijama kao što su: Gazi Husrev-begova biblioteka, Fondacija Cure, Crvena, Input, Žene za žene, Centar za kulturu Sarajevo, Historijski muzej Bosne i Hercegovine, Muzej Alija Izetbegović Udruženje INFOHOUSE, Pozorište mladih Sarajevo, Centar za edukaciju i istraživanje NAHLA, Muzej savremene umjetnosti ARS AEVI, Udruženje obrazovanje gradi BiH, Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini, Edukativno-kulturni centar Tesnim, Tunel spasa i Ferijalni savez Sarajevo.

Također, oni će svojim idejama raditi na unapređenju organizacija u kojima rade a također unaprijediti sebe i svoje vještine radom u novom,  internacionalnom okruženju.

Zahvaljujemo se pomenutim ustanovama i organizacijama što su iskazali želju za saradnjom i dali svoj doprinos unapređenju društva u kojem živimo. Nadamo se nastavku saradnje u budućnosti kao i saradnju sa mnogo većim brojem organizacija za koje se nadamo da će prepoznati važnost projekta kojim želimo učiniti našu državu i grad boljim mjestom za život.

Za više informacija posjetite FB stranicu AIESEC BiH.

(Visited 430 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments