Program M: Priručnik za obuku edukatora i profesionalaca za rad s mladima

24 feb

Priručnik „M“ nastao je kao integralni dio programa Inicijative mladića,
programa usmjerenog k rješavanju pitanja rodne nejednakosti, zdravstveno
štetnih navika i nasilja u svakodnevnom životu mladića – u školama i zajednici,
kojeg je kreirao CARE International SZ Balkan s partnerima.

Priručnik „M“ služi za obuku s ciljem promocije rodne ravnopravnosti i promoviranja
zdravih stilova života mladića, te propitkivanjem maskuliniteta kao društvene konstrukcije i strategije za izgradnju nužnih životnih vještina u mladića za vrijeme odrastanja.

Priručnik za rad s mladićima (priručnik „M“) – pristup temeljen na rodu za izgradnju životnih vještina i zdravo odrastanje, služi za obuku; priručnik je razvio CARE International u suradnji s organizacijama Instituto Promundo, Status: M, Centar E8, Perpetuum Mobile, Asocijacija XY i Inicijative.

Kako bi odgovorili na potrebe profesora, stručnjaka za rad s mladima i drugih stručnih djelatnika koji rade s mladićima, ovaj priručnik predstavlja važan doprinos onima koji pružaju podršku zdravom razvoju mladih ljudi. Korištenjem pristupa temeljenog na rodu, fokusirajući se na maskulinitet(e), želimo dekonstruirati izazove s kojima se mladići suočavaju u adolescenciji. Priručnik za cilj ima izgradnju neophodnih vještina mladića, kako bi razvili zdrave odnose temeljene na rodnoj ravnopravnosti, shvatili svoj fizički, seksualni i emocionalni razvoj, te naučili se nositi sa svim oblicima nasilja u svakodnevnom životu.

Kompletan priručnik možete preuzeti u prilogu.

(Visited 368 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments