Da li prepoznajete vršnjačko nasilje i reagujete?

5 apr

Udruženje za demokratski razvoj „ProActa“ u 2016 .g. organiziralo je dvije Akademije za prevenciju maloljetničkog prijestupništva u kojim je učestvovalo 70 studenata različitih fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Polaznici su usvajanjem određenih vještina i znanja osposobljeni da djeluju kako kroz volontersko, tako i kroz studentsko organizovanje i angažovanje na polju primarne prevencije maloljetničke delikvencije. Na ovaj način se mladi stručnjaci pripremaju da budu nosioci inovativnih i kreativnih rješenja u prevenciji maloljetničkog prijestupništva u Kantonu Sarajevo. Prva aktivnost u kojoj su studenti zajednički učestvovali je kampanja „Prepoznaj i reaguj“.

Cilj kampanje je razviti svijest kod mladih i šire javnosti o rizicima, uzrocima i problematici maloljetničkog prestupništva i informirati ih i educirati o načinima prevencije i reagovanja.

Sadržaj kampanje odnosit će se na definisanje problema i posljedica maloljetničkog prijestupništva, faktore koji utiču na njegovo nastajanje, mjere, programe i institucije koje rade na rješavnju ovog problema, te ideje koje mogu potpomoći preveniranje maloljetničkog prijestupništva.

Kroz kombinaciju reportaža, ličnih priča, savjeta eksperata, intervjua, video materijala prilagođenih mladima, sadržaji će biti distribuirani od preko FB Fan pageProActa i Hoću.ba platforme.

Pogledajte prvi video kampanje “Prepoznaj i reaguj”.

 

(Visited 216 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments