PRILIKA+ Kružok u Goraždu

4 okt

U srijedu 03.10.2018. godine u prostorijama Biznis centra u Goraždu, održan je PrilikaPlus Kružok.

Kružok su organizovali JU Srednja stručna škola ”Džemal Bijedić” Goražde i Privredna komora BPK-a Goražde, Projekat Prilika Plus (Švajcarska ambasada u BiH i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Banja Luka), te Inkubator društvenih inovacija Munja.

Kružok je prostor za razmjenu stručnog znanja i praktičnog iskustva u upravljanju poslovnim i proizvodnim procesima između stručnjaka iz oblasti ugostiteljstva i turizma sa obrazovnom zajednicom, te lokalni dijalog o potrebama tržišta rada, inovacijama i trendovima sa ciljem unapređenja nastavnih planova i programa i praktične nastave uz bolje povezivanje i umrežavanje lokalnih obrazovnih ustanova i privrednih subjekata.

Sami cilj kružoka je promocija dobre prakse, uspješnih priča i partnerstava i lokalnih inicijativa u široj javnosti.

Kružok je otvorio Jan Z. Kulenović, direktor i predstavnik Munja Inkubatora, nakon toga su se obratili i predstavnici Privredne komore BPK-a Goražde,kao i predstavnica programa PrilikaPlus u BiH. Predstavljena su dva primjera iz prakse, tačnije iz oblasti privrede, a u pitanju su predstavnici kompanija Bekto precisa doo i EBI doo Goražde. Na samom događaju učestvovali su i profesori i učenici JU Srednje stručne škole ”Džemal Bijedić” i JU Srednje tehničke škole ”Hasib Hadžović” Goražde.

U nastavku, donosimo vam i par fotografija sa ovog događaja.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments