Priča Amara Jukića: Odgovori na pitanja pretvoreni u novac

21 nov

Ideju za pokretanje portala sam dobio 2011. godine kada sam bio u Crnoj
Gori tačnije u Herceg Novom. Moj djed tamo ima porodičnu kuću i tako da sam svako ljeto raspuste provodio u Herceg Novom. Jedan mladi par iz Londona me je pitalo za neke lokacije i rado sam im pomogao.

in-zvornik-photography-by-muhamed-krajinovic

Tada sam se zapitao koliko li još ljudi ima ovaj problem kada su u Crnoj Gori te kako bi ja mogao da pomognem i dođem na ideju o formiranju web stranice koja bi pružila odgovore na večinu pitanja, ali i počeo sam da razmisljam kako bi to mogao pretvoriti u novac. Veoma brzo je rođena ideja o web sajtu koji je ne samo informativnog tipa nego nudi i booking provjerenih apartmana, aktivnosti i raznih servisa.

Međutim od 2011. do 2013. su se u meni sukobile želja i realnost jer nisam imao apsolutno nikakvog znanja o web designu, turizmu, društvenim mrežama kao alatu za marketing niti novca da platim tuđe znanje. Dugo sam koristio razne načine bježanja od realnosti kao izlaske, igrice, filmove dok jedan dan nisam odlučio da napravim napor da uspijem. Uz
pomoć brata od moje djevojke sam dobio domen i prvi template web sajta i moja ideja je tada dobila stvarnu adresu boravka izvan moje glave i počela je utrka i borba sa samim sobom. Nisam imao niti jednog apartmana na sajtu i znao sam da nešto moram poduzeti po tom pitanju. Svaki korak je bio (barem u mojoj glavi) opasan kao da hodam po minskom polju i svaka greškica se činila kao fatalna.

Ali to su samo imaginarne blokade koje imamo u svojim glavama te sada je svaka moja greška dio puta ka uspjehu jer ko radi taj i griješi ali me nije strah praviti greške. Od 2013. godine kada sam bio na nuli, letsgotomontenegro.com ima uspjesnu saradnju sa brojnim smjestajima, brojne aktivnosti i izlete, 30 automobila koji se iznajmljuju na našem sajtu te ostvarenu saradnju sa brojnim crnogorskim klubovima te iste promovišu na svom portalu.

Naravno svaki početak je težak, ali je onoliko težak koliko ga vi učinite teškim. Poručio bih svim mladim ljudima koji imaju ambicije da ih slijede i da se ne plaše niti greške niti neuspjeha jer je svaki neuspjeh samo još jedna lekcija kako ne treba raditi te treba nastaviti dalje sa tražanjem rješenja.

Link web sajta možete pronaći ovdje.

(Visited 956 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments