Prepoznaj i reaguj: Studenti i učenici o maloljetničkoj delikvenciji!

21 dec

U okviru projekta „Kreativni i aktivni“, u toku ove sedmice u “Networksu“ i Elektrotehničkoj školi za energetiku u Sarajevu, studenti sa treće Akademije za prevenciju maloljetničkog prijestupništva održali su tri radionice za srednjoškolce pod nazivom „Prepoznaj i reaguj“.

Projekat „Kreativni i aktivni“ podržalo je Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS sa ciljem razvijanja svijesti kod mladih o rizicima, uzrocima i problematici maloljetničkog prijestupništva.

Kao voditelji radionica, studenti su stečena saznanja sa Akademije primjenili kroz praktičan rad i time potpomogli da srednjoškolci prošire spoznaje o načinima prepoznavanja i prevencije maloljetničkog prijestupništva.

„Radionica  je ostavila pozitivan utisak na cijeli tim. Naučili smo neke od načina grupnog rada sa mladima, te smatramo da će nam ovo iskustvo koristiti u budućnosti i profesionalnom usavršavanju.“- istakla je Fatima Palić.

Merisa Doljančić je kazala: „Kolegice i ja smo jako zadovoljne kako pilikom da učestvujemo u radionici, tako i samom aktivnošću učenika koji su iskazali veliko interesovanje“.

Učesnici su imali priliku kroz različite metode rada da uče o načinima prepoznavanja i prevencije maloljetničkog prijestupništva, te da razmotre ideje koje mogu potpomoći preveniranje maloljetničkog prijestupništva.

Akademiju organizira udruženje PROACTA, a mentorsku podršku studentima na praktičnim radionicama pružio je Inkubator društvenih inovacija „MUNJA“.

Ovaj koncept praktične primjene saznanja biće dio i četvrte Akademije za prevenciju maloljetničkog prijestupništva koja će se održati u 2018. godini.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments