Premijera prvog bh. kratkog igrano-dokumentarnog filma o mentalnom zdravlju mladih „F41 i ja”

21 jun

U nastojanju da pomogne mladim osobama koje se bore sa zdravstvenim problemima mentalne prirode, u prvom redu sa anskioznošću i depresijom, Studentski klub IPI akademije snimio je prvi kratki igrano-dokumentarni film o mentalnom zdravlju mladih. Mentori filma su stručnjaci za mentalno zdravlje sa Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla i Udruženja za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji „Fenix“.

O problemu očuvanja mentalnog zdravlja u našem društvu svjedoči veliki broj partnera ovog filma na lokalnom, regionalnom i međunarodnom nivou, koji su se zajedno sa Studentskim klubom IPI Akademije angažovali na kampanji za podizanje svijesti i razbijanje predrasuda o mentalnom zdravlju. U sklopu ovog projekta pokrenuta je i kampanja na društvenim mrežama “Pričaj o mentalnom zdravlju” koju je podržao veliki broj nevladinih organizacija, doktora i javnih ličnosti.

Premijera filma “F41 i ja” održat će se 21.06.2018. godine (četvrtak) u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Tuzli u 19 sati. Nakon premijernog prikazivanja filma, u kafeu BKC-a posjetioci će imati priliku poslušati savjete i u neformalnoj atmosferi razgovarati sa eminentnim stručnjacima iz oblasti mentalnog zdravlja.

(Visited 122 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments