Predstavljamo: Street Arts Festival Mostar

13 maj

Nakon uspješne četiri godine održavanja, bliži se 5. međunarodni Street Arts Festival Mostar koji donosi umjetnost u javni prostor grada, umrežava umjetnike iz cijeloga svijeta te kao takav kreira multikulturalnu platformu ulične umjetnosti u Mostaru.

Festival će se održati od 20.05. – 4.06.2016. godine te će okupiti učenike UWC Mostar, lokalne umjetnike te umjetnike iz Sarajeva, Banja Luke, Beograda, Zagreba i Splita. Također će ugostiti umjetnike iz Italije, Švicarske , Estonije ,Austrije i Chilea.

“Festivalom smo uspjeli pokrenuti neiskorištenu kreativnu energiju grada i mladih te smo otvorili prostor za umjetničko djelovanje profesionalaca kao i amatera . Iako to nismo očekivali u početku, Street Art u Mostaru postao je prepoznat u cijelom svijetu, “, istakla je jedna od osnivačica festivala Marina Đapić.

Tokom 16 dana održavanja festivala oslikavat će se zidne površine na različitim dijelovima grada, a također će se održati off programi koji objedinjuju prve samostalne izložbe mladih autorica, koncerte, jam sessione, performanse te radionice i sadržaje za sve generacije koje su pripremili učenici UWC Mostar.

Više o programu i detaljima festivala pogledajte na FB stranici.

Street Arts Festival implementira se ispred Vijeća mladih Grada Mostara i Koledža ujedinjenog svijeta Mostar.

Uz implementatore, realizaciju ovogodišnjeg festivala omogućili su : Grad Mostar, Schuler Helfen Leben, OKC Abrašević, Turistička zajednica HNK/HNŽ, Logos, ASI Reisen, Print Team i Bambsy.

Abrasmedia.info

(Visited 382 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments