Predstavljamo: ”Labirint”- multifunkcionalna trening kuća za mlade

20 maj

Od 2015. godine, tačnije 29. maja otvorena je prva trening kuća za mlade u regiji sjeveroistočne Bosne i Hercegovine. Jedinstvena po svojoj lepezi usluga i krakteristikama prostorija LABIRINT je u 2016. godinu ušao sa 500 zadovoljnih korisnika usluga. U periodu kada je poduzetništvo postalo veliki trend u svijetu, a i metod za samozapošljavanje, LABIRINT je postao idealan primjer za socijalno poduzetništvo u praksi. Plodove svog rada trening kuća direktno usmjerava kao redovnu podršku aktivnostima djece i mladih, članovima Organizacije za djecu i mlade „Osmijeh za Osmijeh“ Tuzla.

Usluge Trening kuće za mlade „LABIRINT“:

 • Korištenje trening sale za aktivno učenje za jednodnevne/višednevne aktivnosti
 • Organizovanje i pripremanje obroka za učesnike aktivnosti
 • Prenoćište za učesnike višednevnih edukacija
 • Turistički obilazak grada Tuzle uz turističke vodiče LABIRINT tima


DO IT YOURSELF usluge:

 • samostalno dizajniranje i izrada bedževa
 • samostalno oslikavanje printa na majice pomoću termo prese

Do sada je 26 različitih omladinskih grupa koristilo usluge trening kuće za mlade sa područja Bosne i Hercegovine i šire. Organizovane su jednodnevne i višednevne edukacije, treninzi, seminari, mirovni i radni kampovi. Ocjene korisnika su odlične, a pored evaluacije najljepši osjećaj je kada se ipak grupe ili individualni korisnici usluga vraćaju u naše prostorije.

Multifunkcionalna trening kuća za mlade LABIRINT je smještena u Simin Hanu u Tuzli, u potkrovlju objekta JU OŠ „Simin Han“ na površini od cca 320 m2. Ono sa čime trenutno raspolaže Labirint jesu:

 • spavaone (42+ ležaja) u odvojenim sobama za trenere/lidere/odgovorne osobe
 • mulitmedijalna trening sala, kuhinja i trpezarija sa svim potrebnim elementima
 • 2 toaleta i 2 kupaonice
 • dnevni boravak za odmor
 • parking

Labirint tim čini 8 osoba – u pitanju su mlade osobe koje svoje zadatke odgovorno i vrlo profesionalno izvršavaju (kooridnatorica trening kuće, 2 kuhara, 1 spremačica, 1 domar, 3 članice DO IT YOURSELF tima). Zbog svog dosadašnjeg angažmana u različitim poljima djelovanja uspješno su usvojili liderske i organizacijske sposobnosti koje su ključne u organizaciji uslova za idealan boravak grupa u terning kući. Labirint tim svakodnevno pokušava na kreativan način prezentovati rad trening kuće, a to možete vidjeti na ovom videu i još nekoliko njih koji se nalaze na našem YouTube kanalu.

Ukoliko do sada niste imali priliku da dođete u  prostorije 2016. godina je idelana za vaš dolazak. Mi vas čekamo i želimo da vaše aktivnosti uspješno imlementirate u upravo u LABIRINTU.

Mail: [email protected]

Tel: +387 35 277 480; +387 62 145 929

Osmijeh.org

(Visited 503 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments