Predstavljamo: BoHeMSA Tuzla i studenti medicine

3 nov

BoHeMSA LC Tuzla je jedan od tri komiteta Udruženja studenata medicine u Bosni i Hercegovini BoHeMSA. BoHeMSA je član Internacionalne federacije asocijacija studenata medicine IFMSA.

boh tzU lokalnom komitetu Tuzla realizuju se različiti projekti, edukacije, obilježavanje različitih medicinskih datuma te humanitarne akcije. SCORA je komitet za reproduktivno zdravlje i AIDS, u okviru kojeg se obilježava Dan borbe protiv AIDS-a, Pink October, Movember i Candlelight memorial.

SCORP je komitet za ljudska prava i mir, u okviru kojeg se obilježava Dan ljudskih prava, Dan borbe protiv pušenja, te projekti koji ukazuju na borbu protiv nasilja nad ženama.

boh tz3

SCOPH je komitet za javno zdravstvo, u okviru kojeg se realizuju projekti poput “Teddy Bear Hospital”, Dan borbe protiv dijabetesa, Svjetski dan zdravlja i drugi.

SCOME je komitet za medicinsku edukaciju u okviru kojeg se rade kursevi prve pomoći, hirurskog šivenja, ultrazvuka, te je ove godine održan i Prvi simpozij na temu “Transplantacija solidnih organa i tkiva za student medicine.”

SCOPE je komitet za profesionalne razmjene studenata, koji je u Tuzli aktivan od 2012.-e godine i koji omogućava istima da steknu znanje, vještine i poznanstva širom svijeta. Naši članovi imaju priliku dva puta godišnje prisustvovati generalnim skupštinama IFMSA, koje se održavaju u različitim zemljama svijeta, a članovi BoHeMSA-e su vrijedni i kreativni studenti medicine sa istaknutim komunikacijskim sposobnostima, sposobnostima za efikasan rad u timu, koji žele unaprijediti svoje znanje i vještine, te ostvariti dobre odnose sa kolegama na internacionalnom nivou.

boh tz2

Više informacija na FB fan pg.

Autorica: Amra Mujkanović,
Predsjednica BoHeMSA LC Tuzla i Nacionalni oficir za medicinsku edukaciju IFMSA

(Visited 794 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments