Prednosti samostalnog putovanja

18 jun

U današnje vrijeme ne morate imati puno novca da bi putovali. Postoji toliko agencija i ponuda koje su prihvatljive za svačiji džep.

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da ste vidjeli super jeftinu ponudu za neko putovanje a niko od vaših prijatelja nije želio ići s vama? Niste imali hrabrosti da idete sami, pa niste ni otišli. Moramo vam reći da ste napravili veliku grešku, solo putovanja su savršen način da bolje upoznate sebe ali i naučite nešto novo, piše wall.hr Kad putujete s nekim često ne ispunjavate svoje želje, uskraćujete sebi toliko toga zbog druge osobe. Nemate vremena da vidite i posjetite sve što želite, jer druga osoba želi nešto drugo.

Samim tim, putovanje u grupama dovodi do raznih sukoba. Uvijek se morate dogovarati šta ćete raditi, koju hranu jesti, da li ćete odmarati ili ići u obilazak. Sve to ne morate ako putujete sami. Ipak, pozitivna strana je što uvijek možete upoznati lokalne ljude ili druge turiste, kako bi stvorili nova prijateljstva ili možda čak i nešto više. Kad putujete sami imate potpunu privatnost. To znači da se možete posvetiti sebi i svojim željama. Možete sebi uzeti vremena za mir, tišinu i upoznavanje sebe. Najbitnije od svega, ako putujete sami ne znači da ćete biti sami. Jednostavno ćete iskoristiti odmor za odmor. Raditi šta i kad želite, naučiti nešto novo, upoznati nove ljude i kulturu.

Sigurni smo da nećete stati na prvom solo putovanju, poslije tog novog iskustva ćete češće planirati da putujete sami.

Tuzlanski.ba

(Visited 51 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments